A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Túlzott fehérjebevitel? Növényi, vagy állati?

Túlzott fehérjebevitel? Növényi, vagy állati? Azt már tudjuk, miért is olyan fontos a fehérjebevitelre odafigyelni, azonban egyre gyakrabban vetődik fel, hogy a túlzott fehérjebevitel akár káros is lehet. Ehhez először is fontos tudni, hogy a túlzott mennyiség is egyénenként eltérő, ezt elsősorban a testsúly, másodsorban pedig a fizikai aktivitás határozza meg. Egy egészséges, 80 kg-os, aktívan sportoló férfi, biztonsággal fogyaszthat testtömeg kilogrammonként akár 1,5-2 g (azaz akár 160g) fehérjét is naponta, míg átlagos életmód mellett elegendő lehet a 0,8-1,2 g/ttkg.

Egyre több tanulmány jelenik meg, melyek a nagy mennyiségű, állati fehérjebevitel hosszú távú, káros következményeit támasztják alá. Bár kijelenthető, hogy ma még nem egységes a szakemberek véleménye ebben a kérdésben, az egyik legismertebb ilyen tanulmány, a Kína tanulmány, majdnem hogy egyenes következtetést von le a nagy mennyiségű állati fehérjefogyasztás és a rákos megbetegedések kialakulása között.

Ami viszont egységes ezekben a tanulmányokban, hogy a nagy mennyiségű növényi fehérje fogyasztásához kapcsolódóan nem figyeltek meg ilyen egészségügyi kockázatokat, azaz valószínűsíthető, hogy ezek fogyasztása lényegesen biztonságosabb. Ezt támasztja alá az is, hogy a legtöbb kellemetlen mellékhatás az állati fehérjék fogyasztása során jelentkezik, mint pl. a köszvény, ízületi bántalmak, puffadás, stb.

Akárhogy is van, a Kína tanulmány megállapításai elég nyugtalanítóak. A nagyüzemi termelés miatt ma már nehéz olyan minőségű és tisztaságú, tejhez, csirke- vagy marhahúshoz jutni, mint pár 10 évvel ezelőtt. 
Ha csak a - lakosság kb. 30%-át érintő - tej, laktóz érzékenységre gondolunk, akkor is kijelenthető, hogy érdemes lehet a növényi fehérjebevitel arányát növelni, legalább kiegészítőkből hipoallergén, növényi fajtát választani, főleg mivel ma már léteznek teljes értékű változatok ezekből is.
Ha pedig fehérjeport fogyasztasz és az egészségedre is ügyelni szeretnél, akkor természetes, vegyszer- és adalékmentes fehérjét, azaz Naturize-t válassz.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés