A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü
Itt jársz: > >

Blog

Blog bejegyzések a Naturize barna rizs fehérjével, a növényi fehérjékkel, és állati fehérjékkel kapcsolatban. 
2019. 07. 24. 13:43:15
Ezt a 6 dolgot tedd, sikeres fogyás után Írtunk már róla, hogy mi a legnagyobb baj az összes fogyókúrával: hogy kúraszerűek. Emiatt pedig határozott végük van, és ha nem életmódváltás megy végbe, akkor a kúra végeztével az eredmények is eltűnnek majd. Egy sikeres „fogyókúra” ezért jobb, ha egy hosszú távú, új étrend bevezetését jelenti, amikor az ember kitapasztalja mit bír, mire, hogyan reagál a szervezete.
Különben jön a jojó effektus, a kúraszerű fogyás, majd a menetrendszerű hízás, gyakran még több is, mint amennyit sikerült leadni, hisz abban a hitben dédelgetjük magunkat, hogy majd úgyis könnyedén leadjuk, mint legutóbb…
2019. 07. 01. 15:21:52
Őrizd meg nyugalmad, kerüld a stresszt - de hogyan? (5 dolog - 4. rész) Egyszerűen hangzik, mégis ezt az egyik legnehezebb megvalósítani. Mert lemondani egy szelet süteményről, elmenni edzeni "csak" elhatározás kérdése, viszont hiába döntöd el, hogy ma tényleg semmin nem idegesíted fel magad, lehet, hogy már a munkába menet komoly kihívásokkal szembesül ezen elhatározásod, egy pofátlan autós, vagy utastárs képében.
2019. 06. 12. 11:40:22
Alvás és pihenés - fontosabb, mint gondolnád (5 dolog - 3. rész) 5 részes cikksorozatunk harmadik részében folytatjuk azokkal a dolgokkal, melyekre a jó forma eléréshez (megtartásához) és persze az egészséghez szükség van. Ha lemaradtál az első és a második részről, blogbejegyzéseink közt megtalálod őket.
2019. 06. 05. 14:14:48
A mozgás nem csodaszer, de... (5 dolog - 2. rész) 5 részes cikksorozatunk második részében folytatjuk azokkal a dolgokkal, melyekre a jó forma eléréshez (megtartásához) és persze az egészséghez szükség van. Ha lemaradtál az első részről, blogbejegyzéseink közt megtalálod.
 
Második rész: sport és mozgás - csodaszer vagy túlértékelt?
2019. 05. 28. 16:04:09
5 dolog kendőzetlenül (jó forma és egészség, az ötödik sem fog meglepni) – 1. rész Szeretjük a listákat, mert áttekinthetőek, egyértelműek, célra törőek. Új, 5 részes cikksorozatunkban egy ötös listát állítottunk össze azokról a dolgokról, melyekre a jó forma eléréshez (megtartásához) és persze az egészséghez szükség van. Mivel ez hosszabb lesz, 5 részre bontottuk, ha pedig valamelyikről lemaradnál, blogbejegyzéseink közt megtalálod majd a korábbiakat is.
2019. 05. 23. 15:38:25
Milyen fehérjét fogyassz vegánként (vagy ha egészségesebben akarsz enni) Ahogy egyre terjed az egészségtudatos étkezés, úgy nő a vegánok száma is, de legalábbis azoké, akik - ha esznek is állati eredetű ételeket - a mennyiségüket, fajtájukat korlátozzák (főként a tejtermékeket, helyesen). Aki pedig teljesen növényi étrenden él, annak fontos kérdés, hogy a napi, szükséges fehérjemennyiséget hogyan, miből is vigye be. Mert a vegán étrend általában a szénhidrátok felé tolódik el, így ha meg is van a kellő fehérjemennyiség, az a szükségesnél több szénhidrát bevitelével jár, ami meg az alaknak nem kedvez.
2019. 05. 14. 11:35:53
Gyerekek és anyák hónapja, küldj fotót és nyerj egy Polar M200-at! Anyák napja már elmúlt, de jön a gyerek nap, legyen tehát az egész hónap az anyák és gyermekek hónapja (vagy inkább az egész év?).
2019. 05. 07. 15:36:04
Fehérjekiegészítők: kúraszerűen vagy az étrend részeként?

Ma már köztudott, hogy sok, súlyos betegség kialakulása a nem megfelelő táplálkozás számlájára írható, akár közvetlenül, akár közvetett módon (például az elhízás miatt). Számos, az életünket megrövidítő „népbetegség” megelőzhető volna a megfelelően megválasztott és egészséges táplálkozással. Egészségesen étkezni persze egyszerre könnyű és nehéz is. Könnyű, mert mindenki számára adott a lehetőség, ugyanakkor ez életmódváltást és folyamatos tudatosságot igényel.
 

2019. 05. 02. 16:06:06
Mi köze a fehérjefogyasztásnak a hatékony fogyáshoz? Ha valaha is csináltál már "fogyókúrát", talán tisztában vagy azzal, hogy a zsírvesztést segítő étrend elsősorban nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés. Ahhoz, hogy az ember súlyt veszítsen, és ez a súlyvesztés hatékony legyen (és az egészségére sem ártalmas), nem elég kevesebbet enni, a céloknak megfelelően kell összeállítani az étrendet. Célszerű professzionálisan megközelíteni a dolgot, összeállítani milyen élelmiszerből mikor, mennyit érdemes fogyasztani, hogy a fogyás a raktározott zsírokból, és ne az izomtömegből menjen végbe.
2019. 04. 25. 15:16:17
5 jel, hogy ideje leadnod pár kilót Az elhízás veszélyeiről sokat hallani, ám arról kevesebbet, hogy mikor kell, érdemes vagy ajánlott „fogyókúrába” vagyis testsúlycsökkentésbe – kezdeni. Vannak olyan fokozatai az elhízásnak, amikor magától értetődően ajánlott a fogyás, mert egészségi kockázatai vannak, de van olyan állapot is, amikor csak érezzük, hogy felszaladt pár kiló, de túlsúlyról még sincs szó. A fogyókúrával óvatosan kell bánni, nem érdemes és nem is hasznos önsanyargatásba kezdeni, a kúraszerű fogyásnak amúgy sincs sok értelme. Nézzük, milyen esetekben ajánlott foglalkozni a problémával!

Keresés