A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü
Itt jársz: > >

blog

2019. 02. 21. 12:11:00

Tudtad, hogy a D vitamin nem valódi vitamin, hanem hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az aktív D-hormon termelődéséhez a szervezetben?

Míg más, ismert vitaminokat élelmiszerek útján juttatjuk a szervezetünkbe, addig a D vitamint a bőrön keresztül az UVB sugárzás hatására tudja előállítani testünk.

2019. 01. 28. 16:57:14

Hogy mitől C vitamin a C vitamin? Egyszerű: mert a citrusfélékből próbálták kinyerni.

Fontos hogy tudd, az emberi szervezet nem tudja előállítani az aszkorbinsavat, ezért azt pótolni kell. Rengetegen tanulmányozzák a C vitamin hatásait a szervezetre, s ez rengeteg vitát generált a tudományos világban.

Biztosan hallottál már a skorbut nevű betegségről, mely több százezer ember – leginkább tengerész – életét követelte. Sok feljegyzés maradt fenn csodás gyógyulásokról, illetve hogy hogyan maradtak életben tengerészek, de pontosan nem tudták, hogy ez minek köszönhető.

Rengetegen próbálták a betegséget kezelni, de nem vették észre azt, hogy nem a szervezet által termelt dolog miatt alakul ki a skorbut, hanem épp ellenkezőleg, valami hiányzik.

2019. 01. 23. 12:26:09
Beszéljünk még egy fontos, globális dologról a barnarizs-fehérje kapcsán. Mert azt már tudjuk, hogy teljesértékű, allergén mentes, természetes formában tudja a szükséges fehérjemennyiséget kiegészíteni étrendünkben, így nemcsak a jobb formához, hanem egészségünkhöz is hozzájárul.
2018. 12. 30. 18:15:45

Megint elrepült egy év, nézzük meg tehát, hogy milyen újdonságok, milyen bejegyzések voltak 2018-ban. Ha most is csak egy cikkre van időd, ezt olvasd el! :)

2018. 08. 15. 11:30:54
Taknyosság, eldugult orr, tüsszögés, szemviszketés. Az allergia szezon sajnos itt van, és egy darabig marad is. Egyre többen küzdenek a pollenekkel, ha pedig téged is érint a dolog, ez hasznos lehet. Igaz, egyelőre nem tudunk olyan táplálékról, mely igazoltan, mindenkinél hatékony volna, vagy varázsütésre megszüntetné az allergiát, de az alábbiakban 10 olyan élelemről olvashatsz, mely segíti az immunrendszer erősítését és az allergia elleni küzdelmet.
2018. 08. 07. 14:18:50
Személyi edző, PT, az az izmos srác a teremben, aki mindig magyaráz… :) ...ha szoktál edzőterembe járni, akkor tudod miről, azaz kikről is van szó. A konditermekben dolgozó edzőkről, akik mindenkit ismernek, akik mindig ott vannak, és akik 1-2-3-4 embernek mondják folyamatosan, hogy miből, mennyit, hogyan is csináljanak. Akár kezdő vagy, akár haladó, valószínűleg benned is felmerült már, hogy tanácsot kérj valamelyiküktől, vagy - akár csak pár alkalom erejéig - kipróbáld milyen is így edzeni.
 
De vajon szükséged van-e rájuk? Vagy jobb, ha magad jársz utána a dolgoknak? És egyáltalán, mi alapján válassz?
2018. 07. 03. 16:12:21
"Ellenérvek", amik a fehérjefogyasztás, és a növényi fehérje, kapcsán felmerülnek. Mert az állati kiegészítők legalább 30 éves előnyben vannak a növényiekkel szemben, így hívői bázisuk is nagyobb. Márpedig ha valaki mélyen hisz valamiben, akkor nagyon nyitottnak kell lennie ahhoz, hogy olykor mégis kritikusan gondoljon saját meggyőződésére, megvizsgálja, tényleg van e objektív alapja.
Biztos, hogy tény? Biztos, hogy semmi sem tud repülni, ami nehezebb a levegőnél? Biztos, hogy senki sem akar majd számítógépet otthonra? Biztos, hogy lapos a föld? Egykor ezeknek az állításoknak is sok hívője volt…
2018. 03. 29. 10:44:26

Nincs időd mozogni? Jó volna laposabb has, de a napi teendők mellett már nem fér bele? Azért figyelnél az egészségedre, megnéznéd mit is eszel?

Sokan hiszik, hogy csak annak kell a kalóriákra figyelnie, aki hízékony, vagy akinek amúgy sincs jobb dolga, mintsem a reggelijét, ebédjét, vacsoráját készítgetni aprólékosan. Szintén gyakori vélekedés, hogy a fehérjebevitelre figyelni, fehérje kiegészítőket fogyasztani tényleg csak a testépítőknek kell, ha az ember nem sportol, minek fogyasszon ilyesmit?

2018. 03. 27. 11:13:11

Amikor az ember babát vár, a világ legtermészetesebb dolga, hogy még jobban odafigyel az egészségére, minden - vélt vagy valóban - káros ételt igyekszik kerülni, és úgy általában megadni magának mindazt, amire csak a baba egészsége érdekében szüksége van. Persze az a legjobb, ha mindig, minden élethelyzetben figyelünk magunkra, kerüljük a stresszt, csak fehérje dús, egészséges, adalékmentes élelmiszereket fogyasztunk, de terhesség alatt ez a minimum, amit tehetünk.

2018. 02. 19. 16:12:46
Beszéljünk egy kicsit a „super foodokról”, hisz az utóbbi időben egyre többet hallani róluk. Egyre több dologra fogják rá, hogy nem pusztán egy egészséges élelemről van szó, hanem valamiféle csodaszerről, ami már nem is csak étel, hanem egyenesen szuper étel.
 

Keresés