A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

blog

blog

2023. 09. 27. 10:20:12
Instán és tiktokon is egyre szaporodnak a táplálkozással kapcsolatos videók, szerencsére sokan tesznek is bele tényleges energiát, és tényekre, kutatásokra alapozva adnak hiteles információkat, segítve ezzel, hogy a rengeteg, évtizedek óta velünk élő tévhit mielőbb eltűnjön, de legalábbis a számuk csökkenjen.

Mai hírlevelünk persze nem ezek miatt íródott, hanem az olyan tartalmak miatt, melyekben meggyőződésből, vagy rosszabb esetben extra kattintásokért képviselnek megosztó nézeteket. A közösségi média veszélye a nagyobb elérésben rejlik, hisz ha a buszon hallod valakitől, hogy növényi fehérjével nem lehet izmot építeni, akkor legfeljebb az ismerősét téveszti meg, de lehet még őt sem. Ha azonban egy sok ezer követővel rendelkező csatornán mondaná valaki ugyanezt, sokan, pusztán a követőszám miatt is, elhinnék neki.
Kattints a képre a folytatáshoz!
2023. 09. 20. 11:13:39
30 fok ide vagy oda, a szeptember újra itt van, és ha te is ráléptél a több mozgással (és jobb táplálkozással) járó útra, tapasztalhattad, hogy az edzőtermekben, sportpályákon is jóval többen vannak, mint pár hete.

Sokaknak tényleg a „naptár” adja a motivációt, ők azok, akik majd hétfőtől, szeptembertől, vagy januártól kezdik az életmódváltást (edzést, fogyókúrát). Úgy érzik, az a pár napnyi, hétnyi, hónapnyi halogatás ad majd erőt nekik, de lehet, hogy csak a lelkiismeretet segít megnyugtatni, a feszítő érzést elnyomni, hogy valamit most már tenni kellene. Persze sokaknál a jobb forma még mindig inkább esztétikai kérdés, mintsem egészségügyi, de végül úgysem számít, hogy mi adta meg a végső lökést az embernek, hogy belevágjon.
Folytatáshoz kattints a képre.
2023. 09. 04. 11:43:14
Ha szeptember, akkor születésnap, ha pedig születésnap, akkor nyereményözön!
Idén már kilenc éve lesz, hogy a Naturize megjelent Magyarországon, a fejlődés pedig azóta is töretlen. Sok tízezer boldog vásárló, közel 1000 VIP csoport tag - törzsvevőink között vannak, akik már a 100. doboz Naturize fehérjéjüket is elfogyasztották.
2023. 07. 26. 10:39:43

Bejárta a napokban a sajtót az aszpartám veszélyeiről szóló híradás, a WHO is a lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolja ezt az édesítőt. Fel is kapták a hírt, lehet rémisztgetni vele, hisz sok termékben megtalálható, aki a kalóriákat kerülné, jó eséllyel fogyaszt is belőle olykor.

De tényleg olyan veszélyes ez az édesítő, hogy a boltban még az üdítős hűtőt is jobb elkerülni, különben ránk támad? Egy aszpartámos üdítő után itt a vég, nincs visszaút? Most retteghetünk a múlt hónapban elfogyasztott nullás kóla miatt?

Kattints a képre és olvasd el írásunkat!

2023. 07. 11. 11:29:32
Jó hírünk van, megérkezett idei első újdonságunk! Ez nem saját fejlesztés, viszont világszerte használják amatőr és profi sportolók, illetve mindenki, aki szokott fáradt lenni, akinek szüksége van egy kis extra energiára.

Az újdonság neve OneGum sportrágó koffeinnel és vitaminokkal, cukortól és állati összetevőktől mentesen. Rágó, de mégsem "csak egy rágó".

Nézzük meg mit tud és miért választják amatőr és profi sportolók is világszerte, köztük a PSG és a Real Madrid focistái is, hogy csak párat említsünk!
Kattints a képre a folytatáshoz!
2023. 06. 21. 11:23:43
Korábban kétszer is írtunk a kalóriákról, azaz arról, hogy tényleg a szénhidrát bevitel számít-e, vagy elég a kalóriákra figyelni, a tápanyag fajtája pedig mindegy (a cikkeket itt és itt találod).

Hiszen minden embernek van egy alap kalóriamennyiség, amire a nap során szüksége van ahhoz, hogy a súlya változatlan maradjon. Ez átlagosan mondjuk 2000 kalória per nap, ami persze egyénileg változik, főként a súly, az izomtömeg, és a napi aktivitás függvényében. Ezeket lehet ugyebár növelni edzéssel, sporttal, mozgással, de a mozgás során elégetett kalóriamennyiséget sokan túlbecsülik, ezért az edzés, közvetve, még hizlalhat is (sajnos még egy kemény edzés is csak kb. 3-400 kalóriát éget el).

Ha viszont bármit ehetünk, mert úgyis csak a kalória számít, akkor miért születik annyi cikk a helyes, egészséges, fehérjedús táplálkozás, életmód, fontosságáról? Tényleg lehetne egész nap csokit enni hízás nélkül, amíg a bevitt kalória kevesebb, mint amennyire a szervezetnek a súlytartáshoz szüksége van?

Kattints a képre a folytatáshoz!
2023. 05. 24. 09:53:31
...és ezt ki is használják. No, nem mintha minden dietetikus teljesen képben volna az új kutatásokkal, a modern fejlesztések nyújtotta lehetőségekkel vagy épp ne a 70-es években, az élelmiszeripar érdekei mentén kialakított „tanításokat” fogadná el alapvetésként, de itt most nem erről van szó.

Induljunk ki abból, hogy egy valóban felkészült dietetikus tisztában van a helyes, egészséges, modern táplálkozás minden részletével, hiszen ezt tanulta, ezzel foglalkozik évek óta. Minden témánál igaz: ha naponta több órát foglalkozol vele, akkor igencsak tájékozott leszel benne. Mint ahogy a szakmádban is biztosan sokkal nagyobb tudással rendelkezel, mint az átlag.

No, de hány területen tud ez megvalósulni? (Kattints a képre a folytatáshoz!)
2023. 05. 10. 11:15:58

Ha napi fehérjebevitelről van szó, és arról, hogy hogyan is vigyük be a szükséges mennyiséget túlzott kalória (zsír, szénhidrát) nélkül, akkor a fehérjepor az, ami a leggyakrabban felmerül, mint hasznos segítség.
Sokan hitték, hogy erre csak a testépítőknek, profi sportolóknak kell odafigyelniük, de ha az ember az egészségesebb táplálkozás felé fordul, és főleg ha szeretne zsírt veszíteni, izmosodni, akkor hamar rájön, hogy akkor is komoly segítséget jelent a „kiegészítő”, ha nem akar testépítő lenni.

De itt merül fel a kérdés: tényleg „csak” kiegészítő a fehérjepor? Van különbség, hogy maga a fehérje egy minőségi (teljes értékű) fehérjeporból kerül-e bevitelre, vagy mondjuk egy szelet húsból? Tudja a szervezetünk, hogy a gyomrunkban lévő fehérje hogyan is nézett ki rágás, emésztés előtt, és eszerint hasznosítja? Léteznek fehérjepor aminosavak, meg „csirkerizs” aminosavak (vagy lencse aminosavak, ha vegán vagy)?

Kattints a képre a folytatáshoz!

 

2023. 04. 25. 10:59:53
Mivel legfőbb célunk az egészséges életmód támogatása, mi sem természetesebb, hogy a mozgást is igen fontosnak tartjuk. Mert a sport sokkal több annál, mintsem hogy egy kicsit elfáradunk, megizzadunk. Aki sosem sportol, nem is tudja, mennyi mindent veszít, és különösen igaz ez fiatalkorban. (kattints a címre a folytatáshoz)
2023. 04. 05. 10:53:52
Két hete tényekről és tévhitekről írtunk általánosságban, felmerült még a hídépítés is :) Ha lemaradtál, itt elolvashatod. Most viszont nézzünk meg pár konkrétumot, pár tényt és tévhitet, előbb utóbb majd csak egységes lesz az álláspont ezekben is.

Keresés