blog
Mai hírlevelünk persze nem ezek miatt íródott, hanem az olyan tartalmak miatt, melyekben meggyőződésből, vagy rosszabb esetben extra kattintásokért képviselnek megosztó nézeteket. A közösségi média veszélye a nagyobb elérésben rejlik, hisz ha a buszon hallod valakitől, hogy növényi fehérjével nem lehet izmot építeni, akkor legfeljebb az ismerősét téveszti meg, de lehet még őt sem. Ha azonban egy sok ezer követővel rendelkező csatornán mondaná valaki ugyanezt, sokan, pusztán a követőszám miatt is, elhinnék neki.
Kattints a képre a folytatáshoz!
Sokaknak tényleg a „naptár” adja a motivációt, ők azok, akik majd hétfőtől, szeptembertől, vagy januártól kezdik az életmódváltást (edzést, fogyókúrát). Úgy érzik, az a pár napnyi, hétnyi, hónapnyi halogatás ad majd erőt nekik, de lehet, hogy csak a lelkiismeretet segít megnyugtatni, a feszítő érzést elnyomni, hogy valamit most már tenni kellene. Persze sokaknál a jobb forma még mindig inkább esztétikai kérdés, mintsem egészségügyi, de végül úgysem számít, hogy mi adta meg a végső lökést az embernek, hogy belevágjon.
Folytatáshoz kattints a képre.
Idén már kilenc éve lesz, hogy a Naturize megjelent Magyarországon, a fejlődés pedig azóta is töretlen. Sok tízezer boldog vásárló, közel 1000 VIP csoport tag - törzsvevőink között vannak, akik már a 100. doboz Naturize fehérjéjüket is elfogyasztották.
Bejárta a napokban a sajtót az aszpartám veszélyeiről szóló híradás, a WHO is a lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolja ezt az édesítőt. Fel is kapták a hírt, lehet rémisztgetni vele, hisz sok termékben megtalálható, aki a kalóriákat kerülné, jó eséllyel fogyaszt is belőle olykor.
De tényleg olyan veszélyes ez az édesítő, hogy a boltban még az üdítős hűtőt is jobb elkerülni, különben ránk támad? Egy aszpartámos üdítő után itt a vég, nincs visszaút? Most retteghetünk a múlt hónapban elfogyasztott nullás kóla miatt?
Kattints a képre és olvasd el írásunkat!
Az újdonság neve OneGum sportrágó koffeinnel és vitaminokkal, cukortól és állati összetevőktől mentesen. Rágó, de mégsem "csak egy rágó".
Nézzük meg mit tud és miért választják amatőr és profi sportolók is világszerte, köztük a PSG és a Real Madrid focistái is, hogy csak párat említsünk!
Kattints a képre a folytatáshoz!
Hiszen minden embernek van egy alap kalóriamennyiség, amire a nap során szüksége van ahhoz, hogy a súlya változatlan maradjon. Ez átlagosan mondjuk 2000 kalória per nap, ami persze egyénileg változik, főként a súly, az izomtömeg, és a napi aktivitás függvényében. Ezeket lehet ugyebár növelni edzéssel, sporttal, mozgással, de a mozgás során elégetett kalóriamennyiséget sokan túlbecsülik, ezért az edzés, közvetve, még hizlalhat is (sajnos még egy kemény edzés is csak kb. 3-400 kalóriát éget el).
Ha viszont bármit ehetünk, mert úgyis csak a kalória számít, akkor miért születik annyi cikk a helyes, egészséges, fehérjedús táplálkozás, életmód, fontosságáról? Tényleg lehetne egész nap csokit enni hízás nélkül, amíg a bevitt kalória kevesebb, mint amennyire a szervezetnek a súlytartáshoz szüksége van?
Kattints a képre a folytatáshoz!
Induljunk ki abból, hogy egy valóban felkészült dietetikus tisztában van a helyes, egészséges, modern táplálkozás minden részletével, hiszen ezt tanulta, ezzel foglalkozik évek óta. Minden témánál igaz: ha naponta több órát foglalkozol vele, akkor igencsak tájékozott leszel benne. Mint ahogy a szakmádban is biztosan sokkal nagyobb tudással rendelkezel, mint az átlag.
No, de hány területen tud ez megvalósulni? (Kattints a képre a folytatáshoz!)
Ha napi fehérjebevitelről van szó, és arról, hogy hogyan is vigyük be a szükséges mennyiséget túlzott kalória (zsír, szénhidrát) nélkül, akkor a fehérjepor az, ami a leggyakrabban felmerül, mint hasznos segítség.
Sokan hitték, hogy erre csak a testépítőknek, profi sportolóknak kell odafigyelniük, de ha az ember az egészségesebb táplálkozás felé fordul, és főleg ha szeretne zsírt veszíteni, izmosodni, akkor hamar rájön, hogy akkor is komoly segítséget jelent a „kiegészítő”, ha nem akar testépítő lenni.
De itt merül fel a kérdés: tényleg „csak” kiegészítő a fehérjepor? Van különbség, hogy maga a fehérje egy minőségi (teljes értékű) fehérjeporból kerül-e bevitelre, vagy mondjuk egy szelet húsból? Tudja a szervezetünk, hogy a gyomrunkban lévő fehérje hogyan is nézett ki rágás, emésztés előtt, és eszerint hasznosítja? Léteznek fehérjepor aminosavak, meg „csirkerizs” aminosavak (vagy lencse aminosavak, ha vegán vagy)?
Kattints a képre a folytatáshoz!