A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Termékek Menü
0

Természetes fehérjepor tej-/laktózérzékenység esetén is

Természetes fehérjepor tej-/laktózérzékenység esetén is

Ha tej-, laktózérzékenységben szenvedsz, vagy csak érzed, hogy a tejalapú kiegészítőket kerülnöd kell, akkor gondot jelenthet a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitele. Persze nem elsősorban a tejfogyasztás mellőzése miatt, mert egyrészt a felnőttek amúgy is jobb, ha kerülik a tejtermékeket (még azok is, akik látszólag nem érzékenyek rájuk), másrészt pedig nem is olyan magas a fehérjetartalmuk, mint sokan hiszik. A tej pl. mindössze 3% fehérjét tartalmaz, ráadásul a beépülése sem olyan jó, miközben a puffadást, gyomorpanaszokat, a később megjelenő, allergiás tüneteket sokan tapasztalják.

Ha sportolsz, és emiatt több fehérjére van szükséged, akkor elsősorban a megfelelő kiegészítő megtalálása okozhat problémát. Mivel a legtöbb fehérjepor tejsavó alapú, a tejérzékenyek számára ezek nem jó alternatívák, de a koncentrált forma, a különféle adalékok miatt nagy mennyiségű fogyasztásuk - általánosságban - senkinek sem igazán javasolt. A tejsavó laktózérzékenység esetén is problémás lehet, mivel még a legtisztább izolátumok is tartalmaznak valamennyi laktózt, még ha gyakran laktózmentesként is árulják őket.

Jó alternatívának tűnhet a marhafehérje por, azonban a keresztallergia miatt tejérzékenyeknek ez is kerülendő, ráadásul az aminosav profiljuk is sokkal rosszabb, mint pl. egy minőségi tejsavóé. Ez nem is csoda, hisz a marhafehérje jellemzően a marha azon részeiből készül, melyeket már semmilyen más célra nem tudnak hasznosítani (pl. porcok, ízületek, fülek), és melyek emiatt nem rendelkeznek megfelelő beltartalommal.

De akkor milyen kiegészítőt is fogyassz?

Aki teljesen allergénmentes fehérjét keres, annak a növényi fehérjék között kell szétnéznie. A legtöbb növényi fehérje nem tartalmaz allergén anyagokat, azonban estükben probléma lehet, hogy közülük sok nem rendelkezik teljes értékű aminosav profillal (azaz nem tartalmazzák mind a 9, esszenciális aminosavat). Korábban a megoldás a komplettálás, azaz többféle növényi fehérje (pl. rizs, borsó) keverése volt. Az áttörést a teljes szemekből, csíráztatást követően kivont barna rizs fehérje megjelenése jelentette: mivel az előállítása során a rizsszem mindhárom részéből kivonásra kerül a fehérje, önmagában is teljes értékű aminosav profil keletkezik. Az így készült fehérjepor ráadásul teljesen allergén mentes is, sem tejet, sem laktózt nem tartalmaz, mint ahogy glutén sem.

A Naturize barna rizs fehérje ezen felül még teljesen természetes is, GMO, íz, édesítő és adalékmentes fehérje. Ezért is igaz, hogy egyáltalán nem csak valamilyen érzékenység esetén ajánlott. Számtalan profi és amatőr sportoló, olimpikon is fogyasztja, mindenféle érzékenységtől függetlenül. Ha a jobb forma mellett fontos az egészség is, akkor egy teljesen természetes, teljes értékű, növényi fehérjepor ideális választás lehet.

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

www.rizsfeherje.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog