A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Növényi fehérje(por) kisokos - első rész

Növényi fehérje(por) kisokos - első rész Szerencsére nagyot változott az egészséges táplálkozás világa 2014 óta (amikor a Naturize megjelent itthon), ma már aligha kell bizonygatnunk, hogy egy növényi fehérje(por) is lehet teljes értékű, azaz izomépítés, fehérjepótlás szempontjából legalább olyan jó, mint a tejsavó vagy épp a marhafehérje.
Azonban a növényi típusok terjedésével egyre több fajta jelent meg, és az adott fajtán belül is sokféle márka, változat kapható, ezért érdemes tisztában lenni az alapvető tudnivalókkal. Ha pedig csak gondolkodsz még, hogy egészséged (és külsőd) érdekében a tudatosabb, egészségesebb táplálkozás útjára lépsz, akkor biztos, hogy új információkat is találsz majd három részes cikksorozatunkban.

 

Első rész - az áttörés


Azok számára, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, régóta a növényi fehérjék jelentik az egyetlen megoldást az alapvető fehérjeszükséglet fedezésére. Ami a kiegészítést illeti, a teljes értékű, prémium növényi fehérjeporok ma már egyáltalán nem csak a vegánok, vagy a különféle érzékenységben szenvedők számára ajánlottak.
Aki pedig a vegán életmód mellett rendszeresen sportol is, annak még fontosabb, hogy fedezni tudja szervezete megnövekedett fehérjeigényét.

Korábban az volt a leggyakoribb ellenérv, hogy a növényi fehérjék nem teljes értékűek, azaz nem tartalmazzák mind a 9 esszenciális aminosavat, ezért kiegészítőként is csak azok számára jöhetnek szóba, akik valamilyen egyéb okból (pl. érzékenység, vegán étrend) nem fogyaszthatnak állati élelmiszereket. Ahogy azonban más területeken, úgy itt sem állt meg a tudomány és a fejlődés sem, megdőlt az, a 70-es évekből eredő tévhit, miszerint a növényi fehérje sosem lehet teljes értékű.

Bár létezett teljes értékű, növényi fehérjekiegészítő korábban is, a szójafehérje por allergén mivolta és egyéb beltartalmi okok (pl. vegyszeres fehérjekivonás, fitoösztrogén tartalom) miatt csak erős kompromisszumokkal ajánlható. A növényi fehérjeporok közt a rizsfehérje, még pontosabban a csíráztatott barnarizs-fehérje jelentette az áttörést. Sikerült a fehérjét úgy kivonni, hogy a teljes rizsszemet fel tudták használni - nemcsak a magbelsőt, hanem a csírát és a korpát is -

 


így pedig teljes értékű aminosav profilú fehérjepor jött létre. Mindezt úgy, hogy közben allergénektől is teljesen mentes, kiemelkedő fehérjetartalmú, a drágább, minőségibb termékek esetében pedig a fehérjekivonás is vegyszerektől mentesen, alacsony hőmérsékleten, természetes enzimek felhasználásával történik.
Ezt azóta több, független vizsgálat is megerősítette (a Foodanalytica Kft vizsgálata illetve egy amerikai, kettős vaktesztes kutatás is). Egy minőségi, valódi csíráztatás útján kivont barnarizs-fehérje esetében (mint amilyen a Naturize), nincs szükség további komplettálásra, azaz más növényi fehérjék hozzáadására, mert így is kiemelkedő fehérjetartalmú (minimum 85-90%-os), és ami még fontosabb, mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazó fehérje kiegészítő jön létre.

De milyen egyéb típusok érhetőek el manapság? És mire kell figyelni a fehérjepor fajtájának és márkájának kiválasztásakor? Három cikkes sorozatunk következő részében ezekre a kérdésekre is választ adunk.
www.rizsfeherje.hu

Légy egyike annak sok ezer, egészségtudatos embernek, amatőr és profi sportolónak, akik élvezik a Naturize természetes, adalékmentes, teljes értékű aminosav profilját, tökéletesen tiszta fehérjetartalmát. Mert szervezetednek fehérjére van szüksége, nem adalékokra.

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Keresés