A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

A nagy összehasonlítás, avagy 13 érv a Naturize barnarizs-fehérje mellett (Frissítve!)

Hulljon le a lepel arról, a már többször idézett, független vizsgálatról, mely olyan eredménnyel zárult, melyre még a növényi fehérjék hívői sem számítottak. Pár évvel ezelőtt még az volt az általános vélekedés, hogy bár a növényi fehérjék jó alternatívát jelentenek a tej/laktózérzékenyek és vegánok számára, a tejsavó aminosav profilja (főként a magasabb minőségű izolátumé) és hasznosulása mindenek felett áll.

A vizsgálatok során azonban olyan eredmények születtek, melyek a legszkeptikusabb tejsavó hívőket is minimum elgondolkodtatták.

A hivatalos eredmények:
(Foodanalytica Kft. akkreditált vizsgálólaboratóriumában, FOOD-09:2012 (Ph. Hg. VIII. - Ph. Eur. 6.6-11) módszer szerint végzett mérések. A vizsgálaton a 85%-os Naturize barnarizs-fehérjét vizsgálták, az ÚJ, Ultra Silk Naturize értékei még ezt is felülmúlják)

A Naturize® barnarizs-fehérje vizsgálata során egyrészt bebizonyosodott, hogy ma már igenis lehet teljes értékű egy növényi fehérje is. A Naturize® nem csak hogy valóban tartalmazza a dobozon feltüntetett fehérje mennyiséget (garantált 85%), de valóban teljes értékű növényi fehérje, azaz mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza.

Az igazán "váratlan" eredményeket azonban a tejsavó izolátum vizsgálata hozta: kiderült, hogy a vizsgált, 17 féle aminosavból 13 esetében a tejsavó mutatja a gyengébb, alacsonyabb értékeket!
Az alábbi táblázatban láthatod a pontos mérési eredményeket, zölddel jelölve a kedvezőbb értékeket.

Az eredmény egészen elképesztő: a fent felsorolt 13 aminosav esetében a Naturize® barnarizs-fehérje eleve magasabb értékeket mutat, mint a tejsavó izolátum, mindezt az állati fehérjék ismert mellékhatásai, gyakori allergiás reakciói nélkül! A maradék négy aminosavból is csak a glicin és a triptofán esetében van jelentősebb eltérés, azonban a glicin nem esszenciális aminosav, mint ahogy a cisztin sem, azaz csak 3 esszenciális aminosav esetében mutatott némileg magasabb értékeket a tejsavó izolátum.

Ez pedig nemcsak a vegánok, tej vagy laktóz érzékenyek számára hatalmas eredmény, hanem az amúgy állati fehérjéket fogyasztóknak is. Nekik is érdemes elgondolkodniuk, hogy ha fehérje kiegészítőről van szó, nem járnak-e jobban egy tiszta, természetes, egészséges fehérjeforrással, melyben éppúgy meg vannak a szükséges aminosavak. A Naturize® barnarizs-fehérje ráadásul kizárólag természetes aminosavakat tartalmaz, szintetikusan előállított BCAA-t vagy glutamint nem (az összetevőknél ezek az aminosavak azért vannak csak kiemelve, mert a sportolók számára különösen fontosak, de ezek sem utólagosan kerültek hozzáadásra, hanem a teljes barna rizsszemből kerültek kivonásra, természetes eljárással).

Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a vizsgált fehérjék közül egyedül a Naturize® barnarizs-fehérjében volt meg valóban az a fehérje mennyiség (85%), amit a gyártó ígér. A tejsavó izolátumban - a csomagoláson feltüntetett 84% helyett - mindössze 72% volt a valós fehérje tartalom.

Az állati fehérjékben vakul hívőket persze lehet, hogy ezek az eredmények sem győzik meg, azonban az egyértelműen kiderült, hogy szólhat számos cikk a tejsavó felsőbbrendűségéről, mondhatja bárki, hogy csak az állati fehérjék a teljes értékűek, a tények ezekre az állításokra alaposan rácáfolnak. A többnyire a (tejsavó) gyártók által terjesztett cikkek, illetve a 70-es, 80-as években készült, mára rég elavult nézetek és vizsgálatok helyett pedig jobb, ha a legfrissebb, független méréseknek hiszünk. Az új, Ultra Silk pedig igazolt, 90%-os fehérjetartalommal rendelkezik (natúr kivitelben), aminél feljebb már tényleg nem nagyon lehet menni.

Mert végül mi az, amiben mindenki egyetért, aki kiegészítőket fogyaszt?
Mi is a végső ok, amiért az ember belátja, hogy a normál táplálékok mellett extra vitaminokra, extra ásványi anyagokra - és persze ez esetben - extra fehérjére van szüksége? Az EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSE. Mert akármelyik típusú fehérjében is hiszel, az biztos, hogy azért fogyasztod, mert szeretnél szálkásabb, izmosabb, fittebb azaz egészségesebb lenni. Akkor meg mi értelme volna épp ezt kockáztatni? Elég a bolti élelmiszerek esetében vállalni ezt a "rizikót", főleg amikor az ízük miatt eszed őket. A sütiknél, kekszeknél, csokiknál érthetően nem a beltartalom és a fehérjemennyiség lesz az elsődleges döntési szempont, hanem az íz. De egy fehérjepornál?

Ha pedig mindezek ellenére még mindig az állati kiegészítőkben hiszel, akkor is jobban jársz, ha az állati fehérjeporod legalább kevered egy minőségi, barnarizs-fehérjével (pl. fele-fele arányban). Így a megszokott íz megmarad, a szükséges izomépítő hatás semmit sem csökken (sőt!), de rögtön csak fele annyi nem kívánatos adalékot, aromát, szükségtelen édesítőt, allergén anyagot (és még ki tudja miket) viszel be. Így kíméled a vesét, az ízületeket és a bélrendszert is, szervezeted pedig rövid időn belül meghálálja ezt a "kis" odafigyelést.

Kívánunk mindenkinek jó egészséget és jó sportolást, fehérje kiegészítőkkel vagy azok nélkül!

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés