A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Nem rizsfehérje, BARNArizs-fehérje!

Nem rizsfehérje, BARNArizs-fehérje!

Ahogy a rizsfehérje népszerűsége nő, egyre nagyobb számban használják profi és amatőr sportolók, egészségtudatos emberek. Érdemes ezért kicsit alaposabban megnézni, miért is nem mindegy, hogy a fehérje a gyakoribb, fehér rizsből, vagy pedig a sokkal jobb aminosav profillal rendelkező, barna rizsből kerül-e kivonásra, valódi csíráztatást követően.

Azt persze mondani sem kell, hogy minden termék, de még egy sima zöldség esetében is nagyon sokféle minőségű és árú termék kapható. Ahogy például két fekete csoki között is jelentős különbség van ízben, minőségben és árban (hiába tartalmaz pl. mindkettő, egyformán 70% kakaót), úgy az egyes rizsfehérjék között is jelentős különbségek vannak tisztaságban, valós fehérjetartalomban, aminosav profilban vagy vegyszermentességben.

Barna rizs vs. fehér rizs

Akárcsak a rizsszem, úgy a rizsfehérje esetében is megkülönböztetjük a barna illetve a gyakoribb, fehér rizsből készülő fehérjeporokat. Fontos különbség azonban, hogy magát a rizst elsősorban szénhidrát tartalma miatt fogyasztjuk, ezért mind a lassabb felszívódású, magasabb biológiai értékű barna rizsnek, mind pedig a gyorsabb felszívódású, fehér rizsnek megvan a maga helye és szerepe táplálkozásban. 

Ezzel szemben a rizsből kivont fehérje esetében a barna rizsből előállított fehérje minden szempontból felülmúlja a fehér rizsből készülő, ezért alacsonyabb rendű, olcsóbb fehérjéket. Jó hír, hogy ezek a "sima" rizsfehérjék is allergén mentesek, azonban ha különféle adalékok, szójaszármazékok kerülnek hozzáadásra (pl. szójalecitin, ami elég gyakori), akkor sajnos ezt, a hipoallergén tulajdonságukat is elveszítik.

A fehér rizs előállítása során eltávolítják a rizsszem héját, a színanyagot tartalmazó, B vitaminban gazdag ezüsthártyát és a csírát is, ezért a táplálkozási érték csökken. Ez azért is gond, mert mint alább látjuk, a csíra és a korpa rész egy csomó hasznos vitamint, ásványi anyagot és főként fehérjét tartalmaz!

A legtöbb rizsfehérje fehér rizsből készül, mivel az előállítási költség így sokkal alacsonyabb, mint a barna rizs fehérje esetében. A csíráztatás elhagyásával is sok idő takarítható meg, ráadásul sok cégnek nincs is meg a technológiája, hogy a barna rizsszem mindhárom részéből kivonja a fehérjét és valóban barna rizs fehérjét készítsen.

A Naturize prémium, barna rizsből készülő fehérje különlegessége, hogy a rizsszemet előbb csiráztatják (sprouted brown rice), ami lehetővé teszi, hogy a fehérje kivonásához a teljes rizsszemet – a magbelsőt, csírát és korpát is - felhasználják. Amint a szem kicsirázik, a magban lezajló, természetes folyamatok az aminosav profilt kedvező irányba módosítják, az amúgy alacsonyabb lizin szint is emelkedik és teljes értékű aminosav profil jön létre, azaz nincs szükség komplettálásra. Ezt pedig a hazai, független vizsgálatok is alátámasztották, a 9 esszenciális aminosav jelenléte mérésekkel is igazolt.

Önmagában is teljes értékű aminosav profillal tehát a barna rizs fehérje rendelkezik, a fehér rizs fehérjéket pedig olykor komplettálják, azaz más, növényi fehérjékkel keverik (jellemzően borsó, illetve kender fehérjével). Így az aminosav profil javul, viszont ismét a hipoallergén jelleg kerül veszélybe.

Miért a Naturize barna rizs fehérje?

- Mert a teljes rizsszem mindhárom részéből kivont fehérjét tartalmaz, ezért igazoltan teljes értékű, ráadásul az esszenciális aminosavak mellett értékes rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat is tartalmaz.

- Mert tejsavóval egyenértékű izomépítő hatását független vizsgálatok is alátámasztották. Nem kell tartanod tőle, hogy ha tejsavó vagy marhafehérje helyett fogyasztod, akkor bármilyen visszaesés jelentkezne.

- Mert garantáltan vegyszermentes eljárással készül, nem génkezelt növényből, így biztonságosan fogyaszthatod, nem kell böngészned számtalan, ismeretlen összetevő közt, és gyanakodnod sem, hogy mi, miért is került bele, és melyiket is fogyaszthatod.

- Mert az állati fehérjefogyasztás sokak által tapasztalt mellékhatásaitól (pl. savasodás, puffadás, vagy ízületi problémák) mentes. Ha érzékenységed van az állati fehérjékre, vagy csak úgy döntöttél, hogy vegetáriánus étrendet folytatsz, akkor sem kell félned, hogy nem jutsz elegendő fehérjéhez.

- Mert gluténmentes, tej- és laktózmentes, semmilyen vegyszert, mesterséges anyagot nem tartalmaz, és garantáltan szójamentes is, azaz hipoallergén.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés