A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Ne stresszelj, a 70% is bőven elég

Ne stresszelj, a 70% is bőven elég

Aki tudatosan éli az életét és mind a szakmai, mind a magánéletében a lehető legjobbra törekszik, gyakran esik abba a hibába, hogy sosem elégedett. Túlzott elvárásokat támaszt önmagával szemben, aminek pedig folyamatos stressz (és olykor kudarc) a vége, hisz mint látni fogjuk, nem nyerhetünk minidig. A jó hír azonban az, hogy erre nincs is szükség.

Mivel mi a sport, a táplálkozás világában vagyunk otthon, vegyünk egy példát innen, méghozzá a tenisz világából. Egyrészt azért, mert a tenisz egyéni sport, itt minden a teniszezőn múlik. Mivel labdamenetből is sok van, mindig az nyer, aki az adott napon jobban játszik. A szerencsének, bírónak itt nincs szerepe a győzelemben. Másrészt a profi teniszezők kellően sok meccset játszanak ahhoz, hogy statisztikailag szignifikáns legyen a megfigyelés, amit tenni szeretnénk.

Folytatáshoz kattints a képre!

Ez pedig az, hogy a valaha volt 3 legeredményesebb teniszező (Djokovic, Nadal, Federer) is csak alig több, mint 80%-át nyerte meg a meccseinek. Ha pedig az eggyel „kevésbé sikeres" versenyzőket vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy 60-65%-os pozitív mérleggel könnyedén a top 10-be lehet kerülni. Tehát az a versenyző, aki 10-ből 7-szer nyerni tud egy évben, a világ tíz legjobb játékosa közt találhatja magát. De más sportágnál, pl. a focinál is megfigyelhető, hogy mondjuk 70% körüli sikeres passz aránnyal már a meccs legjobbjai közé lehet tartozni.

Az a tény pedig, hogy a világ legjobbjainak is - akik egész életükben az adott sportot gyakorolják - „csak” 70%-ban sikerülnek a dolgok, igencsak megnyugtató lehet a legtöbbünk számára, akiknek nem is céljuk, hogy a világ élvonalába kerüljenek.

Azaz ha sikerül elérnünk, hogy abban, amit csinálunk, 10-ből 7-szer „nyerni” tudjunk, azaz 70%-ban elérjük, amit kitűztünk, akkor biztos, hogy az adott területen a legjobbak közé tartozunk majd.

Természetesen ez a megállapítás azokra a területekre vonatkozik, melyek nehezek, melyek odafigyelést, tudást, felkészülést igényelnek, és melyekben nem elvárható, nem realitás, hogy mindig nyerjünk. Melyekben senki sem tudja mindig a 100%-ot nyújtani.

A sport, a táplálkozás világa nem olyan terület, ahol mindig a maximumot várhatjuk el magunktól, és a jó hír, hogy erre nincs is szükség. Mert aki az étkezések 70%-ban odafigyel, hogy minőségi tápanyagokat vigyen be, kerülje az üres kalóriákat, feldolgozott ételeket, az biztosan a legfelső 10%-ba tartozik majd, és annál az odafigyelésnek meg is lesz az eredménye. Aki betartja, hogy a napok 70%-ában sportoljon egy órát, az szintén egy szűk csoporthoz tartozhat majd, hiszen hetente ötször fog edzeni. És aki a napok 70%-ában meg tudja oldani, hogy aludjon 7-8, minőségi órát, annak nem kell aggódnia azokon a napokon sem, amikor úgy alakul, hogy csak 5-6-ot sikerül.

Persze törekedni lehet, kell is a legjobbra, de fogadjuk el, hogy ha csak 70%-ban érjük el, az még mindig több, mint jó. Ne stresszeljünk rá a túlzott odafigyelésre, túlzott kalória, tápanyag számolásra sem, mert, ha e körül forog minden gondolatunk, az kontraproduktív lehet.

De ahogy írtuk, ez nem vonatkozik azokra a területekre, ahol elvárható, ahol sikerülhet a száz százalék. A Naturize termékek kapcsán mi a maximumra törekszünk, mert úgy gondoljuk, hogy ha minőségi beltartalomról van szó, csak a legjobbal érhetjük be. Különösen igaz ez Sport Junior Plus termékünk kapcsán, hiszen ott sok összetevőről van szó és tényleg a legjobbat akartuk létrehozni (szerintünk sikerült is). Meg akartuk mutatni, hogy igenis létezhet olyan táplálék kiegészítő, olyan élelmiszer, ahol az összetevői listát nem a költségcsökkentési törekvések határozzák meg. Melybe mindenből a legjobb kerül, mert az az egyetlen szempont.

És fehérjeporaink kapcsán is azt gondoljuk, elvárható a maximumra törekvés. Ezért a 80%-os fehérjetartalom a minimum, a natúr ultra silk termékünknél pedig ez már 90% feletti. Garantáltan és valósan, nem csak a dobozra ráírva.
Ebben a fent említett, három nagy névhez szeretnénk csatlakozni, mert ha a legjobb akar lenni az ember, akkor oda már 90% kell.

Reméljük neked is hasznosak a fenti gondolatok, és ha te is a maximalisták közé tartozol, néha eszedbe jut majd, hogy a 70%, még mindig egy nagyon szép eredmény.

Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés