A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Miért is olyan fontos a teljes értékűség?

Miért is olyan fontos a teljes értékűség?

Ma már szerencsére ritkán merül fel az - a 70-es évek tanításaiból eredő - tévhit, hogy egy növényi fehérje sohasem lehet teljes értékű. Mára nemcsak a profi és amatőr sportolók tapasztalatai támasztják alá, hogy igen is van olyan növényi fehérje, mellyel a tejsavóval azonos izomépítő, regeneráló hatás érhető el, de a független, vaktesztes kutatások is megerősítették ezt.

Mit is jelen és miért olyan fontos a teljes értékűség?

Teljes értékű az a fehérje, mely mind a 9 - emberi szervezet számára - nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazza. Ez azért fontos, azért is hívjuk őket esszenciálisnak, mert ezeket a szervezet nem tudja előállítani, azaz mindenkinek kívülről, táplálékokkal kell bevinnie őket. Akár sportol valaki, akár nem, a szervezet megfelelő működéséhez, az egészség fenntartásához, ezek az aminosavak elengedhetetlenek.

A valódi csíráztatáson - nemcsak rövid áztatáson - áteső, valóban barna rizsből készülő fehérje pedig azért volt áttörés, mert teljesen allergén mentes jelleg mellett tartalmazza önmagában is valamennyi, esszenciális aminosavat. A teljesen vegyszermentes előállítás során a rizsszemet előbb csiráztatják, ami lehetővé teszi, hogy a fehérje kivonásához a teljes rizsszemet – a magbelsőt, a csírát és a korpát is - felhasználják. Amint a szem kicsirázik, a magban lezajló természetes folyamatok az aminosav profilt kedvező irányba módosítják, az amúgy alacsonyabb lizin szint is emelkedik és teljes értékű aminosav profil jön létre.

Ezért nem szorul komplettálásra, nem kell tartani tőle, hogy olyan fehérje kerül hozzáadásra, mely révén már nem garantálható a teljes allergén mentesség.

 

Fehér rizs vs. barna rizs, avagy miért épp a Naturize?

Mert a Naturize barnarizs-fehérje önmagában is teljes értékű, prémium fehérjepor. A gyengébb, csak fehér rizsből készülő – amúgy szintén allergén mentes, de csak a magbelsőt tartalmazó – fehérjékkel szemben itt nincs szükség más fehérjék hozzáadására, így nem is merülnek fel hangsúlyos íz vagy egyedi érzékenységi problémák. És miközben az íz vagy állag amúgy is szubjektív dolog, szerencsére a teljes értékűség nem az, a laboreredményekkel nehéz vitatkozni. A Naturize épp ezért ment át idehaza is alapos vizsgálatokon a Foodanalytica Kft és a Wessling Hungary Kft laborjában, melyek során nemcsak a teljes glutén-, GMO- és doppingmentességet igazolták, de a teljes értékűséget is.

Valamennyi vizsgálati lap megtalálható weboldalunkon, de nézzük most meg kicsit alaposabban az aminosav profilt. Egy nem teljes értékű fehérje esetében több esszenciális aminosav értéke is nulla kell, hogy legyen, azonban a Naturize esetében erről szó sincs.

A Naturize barnarizs-fehérje pontos vizsgálati eredményei a 9 esszenciális aminosav tekintetében (a 85%-os változatnál, a 90%-os Ultra Silk értékei még ennél is magasabbak):

  1. fenil-alanin – 5,21%
  2. hisztidin – 4,66%
  3. izoleucin – 2,88% (BCAA)
  4. leucin – 7,47% (BCAA)
  5. lizin – 4,69%
  6. metionin – 3,35%
  7. treonin – 2,91%
  8. triptofán – 0,28%
  9. valin – 4,6% (BCAA)

A teljes értékűség, azaz a 9 esszenciális aminosav jelenléte egyértelmű, még a lizin szint is igen magas, pedig pont emiatt szokták komplettálni a gyengébb, fehér rizs fehérjéket (pl. borsófehérjével). A BCAA is majdnem teljesen megfelel az ideális 2:1:1 aránynak, egyedül - a jellemzően tejben található - triptofán szintje alacsonyabb, de többek között az okozza a tej álmosító hatását is, így talán nem gond a némileg alacsonyabb értéke sem.

Ezek tehát a tények, azaz a hivatalos vizsgálati eredmények. Ezért ha bármikor is felmerülne, hogy a növényi fehérje sohasem teljes értékű, vagy ha bárki is kritizálna, mert Naturize-t fogyasztasz, akkor nyugodtan húzd csak elő a vizsgálati eredményeket és kérdezd meg azt is, hogy ő amúgy megnézette-e valaha, hogy ténylegesen mit tartalmaz az általa felsőbbrendűnek gondolt tejsavója vagy épp marhafehérjéje (gyakran jóval kevesebb fehérjét, mint ami a címkéken szerepel).

Persze a Naturize-hoz is hozzá lehetne adni egyéb fehérjefajtákat, csak épp nem volna sok értelme. Sőt, a hipoallergén jelleg kerülne veszélybe vagy épp a fehérjetartalom csökkenne, hisz nem sok fehérjeporban van 85% feletti, valós fehérjetartalom.

Az ízesítetlen Naturize egy összetevős, önmagában is teljes értékű fehérje, mert Saint-Exupéry óta tudjuk: „nem az a tökéletes, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.”

Egészségedre!

Ha ki szeretnéd próbálni a teljes értékű, allergén mentes Naturize barnarizs-fehérjét, kattints ide!

Ha pedig a szintén természetes, mindössze ötféle összetevővel készülő, fahéjas fekete csoki íz a kedvenced, ide kattints!

Elérhető az új Ultra Silk is, natúr és fahéjas ízben, kimagasló fehérjetartalommal és selymes ízérzettel.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés