A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Miért fontos, hogy a sport az életünk részévé váljon (gyerekkorban, felnőttkorban)

Miért fontos, hogy a sport az életünk részévé váljon (gyerekkorban, felnőttkorban) Mivel legfőbb célunk az egészséges életmód támogatása, mi sem természetesebb, hogy a mozgást is igen fontosnak tartjuk. Mert a sport sokkal több annál, mintsem hogy egy kicsit elfáradunk, megizzadunk. Aki sosem sportol, nem is tudja, mennyi mindent veszít, és különösen igaz ez fiatalkorban. (kattints a címre a folytatáshoz)

Hiszen a szokások idővel alakulnak ki, és aki nem szokja meg, hogy a mozgás az élete része, annak később sokkal nehezebb lesz elkezdenie. Nagy kár, hogy a felnőtteknek csak kisebb százaléka sportol rendszeresen, ezért is volna fontos, hogy már gyerekkorban megalapozzuk a mozgás szeretetét.

Mert mi mindent tanít az, ha egy gyerek rendszeresen sportol?

  • egy életre kialakulhat a mozgás szeretete, a sport a mindennapjai részévé válik,
  • lehetőséget ad neki a sikerélményre akkor is, ha a padban kevésbé teljesít jól,
  • csapatmunkát tanul (csapatsportoknál),
  • vezetői képességeket sajátíthat el,
  • megtanulja mit jelent a kitartás, fejlődés, felelősségvállalás,

hogy az erőnlétről, egészségről ne is beszéljünk.

És itt elsősorban nem versenysportról van szó, mert az gyakran átesik a ló túloldalára, és túlzott terhet ró azokra, akiknek amúgy egyáltalán nem céljuk (vagy realitás) olimpiai bajnokká válniuk. Épp ezért nem az a fontos, hogy a mi gyerekünk legyen a legjobb a pályán, hanem az, hogy élvezze amit csinál, a maga szintjén legyen meg a sikerélménye. Így fog kitartani az edzések mellett, és így válhat a sport az élete részévé a későbbiekben is. (Ezért is jobb egy olyan edző, aki a gyerekek érdekei szerint kommunikál, nem pedig úgy, mintha épp a Vb-n lenne, vagy oda készülne).
 
A cél, hogy a szokás kialakuljon, és felnőtt korban is az élet része maradjon, akárcsak a tisztálkodás. A heti párszor egy óra mozgás nem nyűg, nem egy folyton elodázandó (majd hétfőtől, januártól…) tevékenység.
Ha felnőttként is sportolunk, az az alábbi, pozitív hozadékokkal jár:

  • jobb erőnlét, a hétköznapi teendőket, a munkát is sokkal jobban bírjuk majd, kevésbé fáradunk el,
  • jobb egészség (aligha kell ezt kifejteni),
  • jobb közérzet, mert a legtöbb lelki bajra egy intenzív edzés kiváló gyógyír,
  • formásabb alak, zsírvesztés,

hogy csak a legfontosabbakat említsük.
 
Most, amikor jön a jó idő, már tényleg nem sok kifogás marad. Egy intenzív séta az erdőben is sokkal jobb, mint a Tv előtt ülni, még ha elsőre a lustálkodás vonzóbbnak is tűnik. Hidd el, hogy hosszabb távon a mozgás fog több örömet okozni.

Ha pedig mozogsz, és azt alakformálási/egészségmegőrzési céllal is teszed, akkor figyelj a táplálkozásodra is. Ha nem akarod bonyolítani, akkor elég a napi kalóriamennyiségre és a fehérjebevitelre figyelned, amíg ki nem alakul, hogy már odafigyelés nélkül is tudod, miből mennyi szolgálja céljaid.

Fehérjéből napi 1,5-2 g/testtömeg kilogramm a javasolt, ahhoz pedig, hogy ez ne járjon túlzott kalória bevitellel, igen hasznos lehet egy természetes, allergénektől mentes kiegészítő is. Ez utóbbiban tudunk mi segíteni, ha gondolod, nézz körül itt!

Légy egyike annak sok ezer, egészségtudatos embernek, amatőr és profi sportolónak, akik élvezik a Naturize természetes, adalékmentes, teljes értékű aminosav profilját, tökéletesen tiszta fehérjetartalmát. Mert szervezetednek fehérjére van szüksége, nem adalékokra.

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés