A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Jobb-e az állati fehérje izomépítéshez (hivatalos kutatás)

Jobb-e az állati fehérje izomépítéshez (hivatalos kutatás) Írtunk már erről sokszor, de épp egy mai interjú kapcsán derült ki, hogy még mindig van olyan „szakértő”, aki - bár mostanra maga is elismeri a növényi fehérjék létjogosultságát - mégis azt állítja, hogy izomépítéshez jobb az állati fehérje kiegészítő.

Mielőtt rátérnénk a tényekre, azaz a hivatalos kutatásokra, nézzünk meg két dolgot.
Folytatáshoz kattints a képre!

Az egyik, hogy szerencsére jól látszik a javuló trend, az 5-10 évvel ezelőtti állapothoz képest. Amikor a Naturize indult, még egyenesen olyan állításokat kaptunk, miszerint a növényi fehérje sosem teljes értékű, azzal nem lehet izmot építeni, az nem ér semmit.

Aztán eltelt pár év, a nagy márkák is kijöttek a maguk növényi fehérjéivel, és ahogy egyre többen fogyasztanak növényi kiegészítőket, egyre többen tapasztalják meg, hogy szó sincs arról, hogy növényi fehérjével ne lehetne izmot építeni, sőt, hogy bármivel kevésbé volna hatékony. Ma pedig, újabb pár évvel később, már tényleg kevés helyről hallani komolyan vehető érveket, a megfelelő növényi fehérjeporok ellen.

Még pár év, és senki nem lesz már, aki komolyan merné állítani, hogy az állati fehérjepor minden esetben felsőrendűbb a növényinél. Bármekkora pénzt is ölnek a tejsavók népszerűsítésébe, lassan el kell fogadni, hogy ettől még nem lesz jobb beltartalma egyiknek sem.

A másik fontos szempont, hogy nagyon nem mindegy, milyen állati és milyen növényi fehérjeporról beszélünk. Itt pedig rögtön rá is térhetünk a tényekre, hiszen annak idején mi hivatalosan is bevizsgáltattuk a Naturize barnarizs-fehérjét és mellé pár népszerű tejsavót, marhafehérjét is. A számok pedig nem hazudtak, hiszen egyértelműen kiderült, hogy a Naturize aminosav profilja - összességében - nemhogy eléri, hanem felül is múlja a tejsavó értékeit. A marhafehérje pedig olyan gyenge értékeket produkált, hogy azokról jobb nem is beszélni (nem véletlen, hogy mára már jórészt ki is ment a divatból).
 
És jöjjön még egy fontos dolog, amit minden állítás, szakember, vélemény kapcsán fontos volna figyelembe venni. Ezek pedig a tények. Azaz a hivatalos mérések, kutatások, tanulmányok. Mert ma könnyen állíthat bárki, bármit az interneten, az attól még nem lesz igaz. Ha egy állítás mögött nincsenek hivatalos tanulmányok, addig az csak egy személyes vélemény, semmi több.

A táplálékozás egy tudomány, és mint olyan, tudományos tényekre alapul. Így természetesen változik, fejlődik, de csakis az újabb kutatásokban felfedezett tények mentén, nem pedig légből kapott állítások, forrásokat nélkülöző cikkek, interjúk alapján.

Azaz bármivel kapcsolatban is olvasol „nagy hírt”, meglepő fordulatot, erős állítást, meg kell nézni, hogy van-e bármilyen tanulmány, ami azt alátámasztja. Ameddig nincs, addig teljesen mindegy, ki mondta, mert tényszerű alapja nem lehet.

Ezért is nagyon jó, hogy a barnarizs-fehérje kapcsán létezik hivatalos, kettős vaktesztes kutatás, mely igazolta, hogy az izomépítő hatása teljesen egyenértékű a tejsavóval. Innentől pedig nem lehet több kérdés, kételkedés, mert aki mást mond, annak szintén hivatalos kutatásokkal kell alátámasztania saját állításait.
(Az említett vaktesztes kutatás részleteit, a hivatalos linkekkel, eredményekkel, itt találod.)

Persze tudjuk, hogy te, aki olvasod hírleveleinket, a fentiekkel már mind tisztában vagy, de olykor jó ezeket újra átnézni, hiszen a barnarizs-fehérje csak önmagáért tud beszélni (ha használod), helyette pedig nekünk kell :)


Megjelent a Naturize Sport Junior Plus, az első, kifejezetten fiatalok számára fejlesztett kiegészítő. Sokkal több, mint fehérje, akár már 5 éves kortól. Ismerd meg, és próbáljátok ki, mert nemcsak belül szuper, hanem ízben is.

A Naturize Sport Junior Plus mellett a Naturize barnarizs-fehérje már hatféle változatban kapható, mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljesértékű és még vegán is. Van még kérdés? Ha igen, írd meg nekünk! :) 

Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés