A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Innováció új termékünkben: csíráztatás és fermentálás (Naturize sportrost formula)

Innováció új termékünkben: csíráztatás és fermentálás (Naturize sportrost formula) Mióta a Naturize Sport Junior Plus megjelent, azon vagyunk, hogy minél többekhez eljusson a híre, és minél többen megtudják, mit tartalmaz, mitől is olyan különleges, és miért ajánlott minden fiatalnak (sőt, idősebbnek is).

Folytassuk hát a Naturize Sport Junior Plus összetételének bemutatását, annyira büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen beltartalmú terméket sikerül kifejlesztenünk, hogy tényleg minden összetevő külön hírlevelet érdemel.
Bízunk benne, hogy az európai, szakmai zsűri is értékeli majd az innovációt a jövői évi megmérettetésen, mert még világszinten is csak 1-2 olyan, fiataloknak szóló termék van, mely felveheti a versenyt Junior termékünkkel.

Nézzük meg most az egyik legfőbb, funkcionális összetevőt, mely bár már önmagában is értékes volna, a szabadalmaztatott csíráztatási és fermentálási folyamatnak köszönhetően válik igazán különlegessé. Így válhat a superfoodból hiperfood, azaz jöhet létre egy dúsított, még értékesebb formája az amúgy is értékes tápláléknak.

Folytatáshoz kattints a képre!

Naturize sportrost formula
Azt mindannyian tudjuk, hogy aki az egészségére, táplálkozására figyel, annak törekednie kell a minél kevésbé feldolgozott élelmiszerek fogyasztására, az értékes, növényi táplálékok bevitelére. Szintén tudjuk, hogy melyek azok a gabonák, melyek értékes beltartalommal rendelkeznek, az azonban már kevésbé közismert, hogy miért is nem elég pusztán elfogyasztanunk őket.

A gabona szemek ugyanis - a többi élőlényhez hasonlóan - védik magukat, értékes beltaralmukat, hiszen ami bennük van, azt saját fejlődésükhöz szeretnék felhasználni, hogy végül növénnyé fejlődhessenek. A céljuk, hogy amikor megeszik őket (például az állatok, a természetben), anélkül tudjanak a tápcsatornán végighaladni, hogy sérülnének. Így a végén, amikor újra a talajra kerülnek, ép bőrrel, azaz ép külső maghéjjal ússzák meg a kalandot. Ennek folyománya, hogy ha az ember, nem megfelelő formában fogyasztja ezeket a gabonákat, akkor kevés hasznos tápanyag fog bejutni belsejükből a szervezetébe.

És itt jön képbe az, a forradalmi innováció, mely során rájöttek, hogy hogyan és legfőképp mennyi ideg kell csíráztatni a magvakat ahhoz, hogy az értékes beltartalmukat hasznosítani tudjuk.

Amikor ugyanis elkezdjük a magvat csíráztatni, elkezdi termelni magában azokat az értékes tápanyagokat, melyek alapvetően a saját fejlődéséhez szükségesek. A csíráztatás révén így a magvak "feltárásra" kerülnek, a bennük lévő jóságok pedig elérhető válnak számunkra is. A speciális csíráztatási folyamatot egy jól meghatározott időpontban állítják le, épp akkor, amikor a magvak elérték a legmagasabb vitamin- és nyomelem értékeket. Ha ugyanis tovább menne a folyamat, a növény elkezdené felhasználni ezeket a tápanyagokat a saját fejlődéséhez, növekedéséhez.

Gyártáskor (csíráztatás és fermentáció) az ún. biológiai ultracsúcsok figyelése történik, azaz a tápanyag-maximumok elérésekor a folyamatokat a kutatócsoport felfüggeszti. A kicsírázott magvakat ezután óvatosan, alacsony (40°C alatti) hőmérsékleten szárítják, kb. 3-5% nedvességtartalomig, így a mikrobiológiai folyamatok, enzimaktivitások leállnak, és a termék hosszan eltarthatóvá válik.

A gyors és kíméletes száradásnak köszönhetően ezek a magas vitamintartalmú, létfontosságú anyagok „megőrződnek” és igen magas biológiai hozzáférhetőséget érnek el.

Így készül a Naturize sportrost formula* mindegyik összetevője, és így érjük el, hogy természetes, növényi formában kerüljön bele minden jó termékünkbe. Azaz a létfontosságú, nyomelemekben gazdag összetevők, melyek élettani hatásai kiemelten fontosak az emberi szervezet fejlődése és működése szempontjából.

A probiotikus baktériumok fermentáció során történő felhasználásával a tápanyagok könnyebben hasznosulnak, miközben az emésztést gátló (gyakran allergén) fizikai-kémiai mechanizmusok lebomlanak.

Így segítik a Naturize Sport Junior Plus összetevői az egészséges bélflóra, az erős immunrendszer elérését és fenntartását. Ismerd meg a teljes összetevői listát, és próbáld ki itt!

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy sportrost formulánk összetevői milyen további előnyöket, "jóságokat" tartogatnak neked, következő hírlevelünkben elolvashatod majd.


*Naturize sportrost formula: (fermentált barna rizskorpa, fermentált földimandula liszt**, fermentált quinoa liszt, csíráztatott, sárga lenmag préselvény liszt**, csíráztatott szitázott kendermag préselvény liszt**, fermentált kender korpa**, cukorrépa rost, fermentált köles korpa**).
**
ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Fogyasztási javaslataink a Sport Junior Plus-hoz
Már a fejlesztés során tudtuk, hogy mivel fiataloknak készül, nagy hangsúlyt kell fektetnünk az ízre is, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez sikerült is. Ettől függetlenül bárki, ízlése szerint módosíthat rajta azáltal, hogy milyen és mennyi folyadékban is keveri el. Az alap receptünk szerint (ahogy nekünk a legjobban ízlik, és persze ahogy a legédesebb is), hideg (Bridge) rizstejet javaslunk, 10 grammnyi Juniorhoz 1 dl-t. Ugyanakkor az édessége könnyen csökkenthető, ha vízzel hígítjuk a növényi tejet, vagy ha mondjuk cukormentes kókusz-, mandulatejet használunk alapként.

Érdemes mindegyikkel kipróbálni (és azt használni, amelyik önmagában is bejön), mert más-más ízt adnak, de garantáljuk, hogy mindegyik finom, csokis, kakaós lesz, zavaró mellékízek nélkül.

Az adagolást illetően pedig 10kg-nyi testtömegenként 5 grammnyi Sport Junior Plus-t javaslunk, azaz könnyen kiszámolható, hogy ha 30-35 grammot, azaz emelt mennyiséget használunk, akkor felnőtteknek is tökéletes, funkcionális ital készíthető belőle. Így az idősebbek is profitálhatnak a Junior összetevőiből, fantasztikus beltartalmából, már amíg a nekik szóló termékek meg nem érkeznek ;)
Egészségünkre!


A Naturize Sport Junior Plus mellett a Naturize barnarizs-fehérje már hatféle változatban kapható, mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljesértékű és még vegán is. Van még kérdés? Ha igen, írd meg nekünk! :) 

Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!
www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés