A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Formásabb leszel és még a bolygót is megmented

Formásabb leszel és még a bolygót is megmented Beszéljünk még egy fontos, globális dologról a barnarizs-fehérje kapcsán. Mert azt már tudjuk, hogy teljesértékű, allergén mentes, természetes formában tudja a szükséges fehérjemennyiséget kiegészíteni étrendünkben, így nemcsak a jobb formához, hanem egészségünkhöz is hozzájárul.

Azonban, ha saját szervezetünk mellett bolygónk egészségével is törődünk, akkor szintén fontos szempont, hogy a növényi fehérje ökológiai lábnyoma is jóval kisebb, mint a tejsavó, tojás-, vagy marhafehérjéé.
Mert lehet vitázni, hogy a vegetarianizmus jót tesz-e az egészségnek, vagy, hogy szenvednek-e azok az állatok, amiket húsukért tenyésztenek, de az biztos, hogy az állati eredetű élelmiszer előállítása többszörösen terheli bolygónkat, mint a növénytermesztés.
 
„Azokon a területeken, ahol kevés csapadék esik, a víz nem megújuló forrás. Az édesvíz 70%-át a mezőgazdaságban használják fel, és a hús előállításának vízigénye több tízszerese a növényi élelmiszerek vízigényének. Sokszor hallani azt a kérdést, hogy hogy volna képes a bolygó ellátni az emberiséget élelemmel, ha mindenki vegetáriánus, netán vegán volna? Azonban az állatok is esznek, az ő takarmányukat is megtermelik valahol és 1 kg hús előállításához (állatfajtól függően) 12-20 kg gabona szükséges.*."

Dale Jamiesen PhD, a New Yorki Egyetem környezettani tanszékének igazgatója is úgy látja, hogy a húsfogyasztás csökkentése talán a leghatékonyabb dolog, amit az egyén megtehet a globális felmelegedés ellen. Az Egyesült Államokban egy átlagos négytagú család több káros anyagot bocsát ki az elfogyasztott hús miatt, mint két autó üzemeltetésével, mégis a globális felmelegedéssel kapcsolatos vitákban rendre az autók, nem pedig a hústermékek kerülnek elő.

Persze nem kell mindenkinek holnaptól vegetáriánussá válnia, de ha csökkentünk az állati eredetű termékek bevitelén, már az is nagy lépés. Aki például ezentúl reggelire vagy ebédre vegán ételt választ, állati helyett növényi szendvicskrémet ken, máris többet tesz a bolygóért egy hét alatt, mintha 6 hónapig nem zuhanyozna, vagy mintha 200 km-t nem autózna(!). Ez bizony önmagában is jóleső érzés (a hústermeléshez szükséges vízmennyiségeket itt találod).

Ha pedig egy növényi kiegészítő, a barnarizs-fehérje, is tud ma már éppoly hatékony, éppúgy teljes értékű lenni, mint a tejsavó, akkor miért is ne váltanánk? Jobb forma, jobb egészség, és élhetőbb bolygó, növényi fehérjével. :)

www.rizsfeherje.hu
*Forrás és további részletek: Vegán Ninja

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés