A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

AZ ESSZENCIÁLIS AMINOSAVAKRÓL

AZ ESSZENCIÁLIS AMINOSAVAKRÓL

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a fehérjék összesen 22 aminosavból épülnek fel. Ebből 9 darab az, amely az emberi szervezet számára esszenciális (fenil-alanin, hisztidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán, valin), és melyet nem csak sportolóknak, hanem minden embernek kívülről, a táplálékokkal kell bevinnie, mivel a szervezet nem képes előállítani őket. Külön figyelmet érdemelnek az elágazó láncú aminosavak (BCAA – izoleucin, leucin, valin), melyeknek az izomépítésben kiemelten fontos szerepük van.

MITŐL LESZ TELJES ÉRTÉKŰ EGY FEHÉRJE?   

Teljes értékűnek azokat a fehérjéket nevezzük, melyek valamennyi (mind a kilenc) esszenciális aminosavat tartalmazzák.  

MILYEN FONTOS SZEREPÜK VAN AZ EGYES FAJTÁKNAK?

A LEUCIN (BCAA) közvetlenül stimulálja a vázizom fehérjeszintézisét, fokozza a regenerációt, védi az izomszövetet a leépüléstől, akárcsak a LIZIN.

A VALIN (BCAA) a sejtek energiaforrásaként szolgál, létfontosságú szerepet tölt be az immunrendszer működésében, az izomtömeg építésében és a víz/nitrogén egyensúly fenntartásában.

Az IZOLEUCIN (BCAA) megelőzi a katabolizmust, segíti a regenerálódást, stabilizálja a vércukorszintet, ezért egyenletes energiaellátást biztosít.

A METIONIN védelmet nyújt a szabadgyökök támadásai ellen, elősegíti a zsírok lebontását és megelőzi a koleszterin felhalmozódását.

A HISZTIDIN nyugtató hatással van az agyra, a TREONIN pedig a kollagén, elasztikus szövetek és a fogak felépítésében vesz részt, de megakadályozza a májban a zsírsavak felhalmozódását is.

A TRIPTOFÁN az ingerületátvivő anyagunk, a szerotonin felépítéséhez szükséges, a FENILALANIN pedig javítja a kedélyállapotot és csökkenti az étvágyat.

Ha mindez túl tudományosan is hangozna, az akkor is jól látható, hogy mindegyik kiemelt szerepet játszik szervezetünk megfelelő működésében, azaz egészségünk megőrzésében.

Viszonylag régóta tartja magát az a tévhit, hogy teljes értékű csak az állati fehérje lehet. A valóság ezzel szemben az, hogy ma már létezik olyan növényi fehérjepor, mely komplettálás nélkül, önmagában is teljes értékű.

A Naturize azért is különleges növényi fehérje, mert igazoltan teljes értékű, azaz önmagában tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ráadásul valamennyit természetes formában, mely tényt a hazai, független vizsgálatok is megerősítették.

A teljes értékűsége pedig annak köszönhető, hogy szemben a gyengébb minőségű barna rizs fehérjékkel és főként a gyakoribb, fehér rizs fehérjékkel, az előállítása során a rizsszem mindhárom részéből kivonásra kerül a fehérje, mivel nem csak a magbelső, hanem a csíra és a korpa rész is tartalmaz fehérjét. Emellett még teljesen természetes és allergén mentes is, semmilyen adalékot, vegyszert, édesítőt vagy aromát nem tartalmaz.

Ha tehát egészséges szeretnél maradni, mindenképp figyelj a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitelére (életmódtól és táplálkozástól függően 0,8 - 2,2 gramm fehérje naponta, testsúly kilogrammonként). Ha pedig jó formára is vágysz, és ezért sportolsz is, akkor különösen fontos a megnövekedett fehérjeigény fedezése, és valamennyi esszenciális aminosav bevitele.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés