A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

A boldogság egyik receptje

A boldogság egyik receptje A boldogság keresése igen összetett téma, ami mindenkit foglalkoztat. Sok nagy gondolkodó próbálta már megfejteni a boldogság titkát, de valószínű, hogy nincsen rá egyetemleges recept. Van, aki úgy tartja, hogy a boldogság eleve egy kicsit megfoghatatlan koncepció, ezért a jókedvűség, vidámság elérése sokkal kézzel foghatóbb cél a hétköznapokban.

De hogyan is érhető ez el?
 

Sokféle módszer van, a szakemberek leggyakrabban a hála adását és mások segítését említik, mint a két legbiztosabb módszert. Legyünk hálásak azért, amink van, örüljünk a legapróbb dolgoknak is, és segítsünk másoknak amikor, és amiben csak tudunk.

Természetesen mindenkinek más okoz örömet, mindenkinek magának kell rájönnie, hogy mitől is érzi magát jól, ezért mi most arra a területre koncentrálunk, ami hozzánk a legközelebb áll. Mert, ami szintén segíti az általános, jobb közérzet elérését, az időszakos rosszkedv, stressz elűzését, az az aktív élet, és egy kiadós mozgás.
Hidd el, nem lehet szomorkodni az újabb kilométerek leküzdése közben vagy amikor a következő ismétlést próbálod végrehajtani, a sokadik után.
 
Még ha olykor nehezen is veszi rá magát az ember a mozgásra, az teljesen kizárt, hogy utólag ne érezné, milyen jól is tette, hogy belevágott. Ha bármikor szeretnél a hangulatodon javítani, ne is gondolkozz, ne keress kifogásokat, hogy miért is ülnél inkább otthon. Egyszerűen csak menj ki a pályára, menj le az edzőterembe és kezdj bele! Garantáljuk, hogy nem fogod megbánni utána.
 
Ha keményen edzel, az beindítja azon hormonok termelését is, melyektől jobban érzed magad, mert persze tudományos, biológiai okai is vannak, amiért a mozgás egyfajta hasznos drogként is funkcionál.

Alapvetően négyféle hormon felelős a jókedvünkért, ez a 4 boldogsághormon pedig az endorfin, a dopamin, a szerotonin és az oxitocin. Mindegyik termelését másféle dolog váltja ki, mozgás közben az endorfin az, ami segít az extra ismétlések végrehajtásában, az újabb kilométerek teljesítésében, a fájdalom leküzdésében. A dopamin pedig egyfajta jutalom hormon, ami akkor lép működésbe, amikor elérünk valamilyen kitűzött célt. (A szerotonin a büszkeség, fontosság, státusz érzésekor termelődik, az oxitocin pedig az intimitáshoz, bizalomhoz kapcsolódik, amikor szeretve és biztonságban érezzük magunkat)
 
A mozgással tehát rögtön két legyet üthetsz egy csapásra: nemcsak az alakod, egészséged lesz sokkal jobb, hanem hangulatod, lelkiállapotod, így a belső kisugárzásod is.
Ha mozogsz, akkor pedig nyilván a táplálkozásra is oda fogsz figyelni, a napi szükséges fehérjebevitelre, az egészséges zsírok, szénhidrátok fogyasztására, és biztosan nem egy habos tortában keresed majd az örömet.
Ha pedig te már rátaláltál a boldogabb, egészségesebb útra, akkor csak egy kis lépés, hogy másoknak is segíts. Meséld el nekik, hogy te hogy csináltad, hogyan lettél csinosabb, vidámabb, nekik mit kell tenniük és mit kell enniük ehhez.

Azt mondják, minden függőségről való leszokás utolsó lépése, amikor a korábbi „beteg” segít valaki másnak is megszabadulni függőségétől. Lehet, hogy a tartós, jó forma elérésnek is az a titka, hogy segíts valaki másnak is elérni azt, ami neked már sikerült.

Tápláld tehát a lelked mozgással, jókedvvel, pozitív életszemlélettel, a tested pedig egészséges, minőségi ételekkel és teljes értékű, természetes fehérjével.

Bónuszként pedig olvasd el Sir Richard Branson kedvenc idézeteit a boldogságról.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés