A 10 legjobb, természetes táplálék POLLENALLERGIA ellen
1. Olajos halak. A lazac, szardínia, tonhal, makréla mind gazdag Omega 3 zsírsavakban, melyeknek számos jótékony hatásuk van az immunrendszer erősítésében és a gyulladásos tünetek enyhítésében. Segítik a légzési funkciókat is, így enyhítik a köhögést, tüsszögést és csökkentik a túlzott immunválaszt. Ha szereted és eszel halat, fogyassz belőlük legalább hetente kétszer.
2. Quercetinben gazdag gyümölcsök és zöldségek, mint a káposzta, hagyma, fokhagyma, paprika, bogyós gyümölcsök, alma, petrezselyem. Az ezekben található flavonoidok enyhítik az allergének által kiváltott hisztamin reakciót, miközben szintén gyulladáscsökkentő hatásúak.
3. Citrusos gyümölcsök. Narancs, grapefruit, citrom, lime, mind gazdagok C-vitaminban, mely szintén csökkenti a hisztamin reakciót. Ezen kívül a C-vitamin közismerten erősíti az immunrendszert, hatékony antioxidáns és fontos tápanyaga az immunsejteknek is.
4. Görög joghurt, elsősorban a benne lévő probiotikum miatt (mert amúgy a tejtermékeket jobb kerülni, főleg pollenallergia esetén). Egy amerikai tanulmányban 173 allergiás résztvevőn vizsgálták a probiotikumok hatását 8 héten keresztül, és hatásukra 68%-al csökkent a tünetek száma, szemben a placebo csoport 19%-ával. A savanyú káposzta is értékes probiotikum forrás és még tej sincs benne.
5. Kurkuma. Ez az indiai fűszer sárgás színéről ismert és szintén mérsékli a szervezet gyulladásos reakcióját, a hisztamin kibocsátást és segíthet a többlet orrüregi váladék csökkentésében is.
6. Bodza. Szintén gazdag quercentinben és C-vitaminban. Persze előbb ki kell főzni, megfelelően elkészíteni, ezért inkább szirup, tea vagy szörp formában javasolt (minél kevesebb cukorral).
7. A lenmag gazdag Omega 3 zsírsavakban és kiváló szelénforrás is, ami védi a sejtmembránokat, támogatja az immunrendszert és még az antitest reakciót is serkentheti. A szelén ráadásul a C-vitamin hasznosulását is támogatja.
8. Keresztesvirágú zöldségek. A brokkoli, karfiol, kel szintén magas C-vitamin tartalmúak. Ezen felül segíthetnek az orrüregek
tisztításában és a könnyebb légzésben, van bennük béta karotin, lutein és zeaxantin is, mely antioxidánsoknak szintén szerepük lehet az allergia elleni küzdelemben (a keresztesvirágúak amúgy a diétában is hasznosak).
9. Termelői, helyi méz. Egyesek úgy tartják, hogy a kis dózisú virágpor bevitel lassan hozzászoktatja a szervezetet a lakókörnyezetben található pollenekhez, ezért kisebb lesz az allergiás reakció a későbbiekben. Persze ehhez egyrészt egész évben fogyasztani kell, másrészt pedig csak akkor működhet, ha a méz azokat a polleneket tartalmazza, melyekre az illető allergiás. Így ez egyeseknek beválhat, másoknak kevésbé.
10. Fekete csokoládé. Bár csak egy, kisebb tanulmány volt, mely összefüggést mutatott ki a kakaóban található flavonoidok IgE nevű antitest termelést csökkentő hatásával kapcsolatban, mivel a csoki finom, nyugodtan lehet tenni vele egy próbát (már ha nem épp szigorú étrendet követsz) :)
(Forrás: Sue Mosebar cikke alapján)
Tudj meg többet a Naturize-ról itt:
Mit is tartalmaz és hogyan készül?
100% pénzvisszafizetési garancia,
Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!
Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)