A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Termékek Menü
0

7 étel, amit soha ne tegyél hűtőbe

7 étel, amit soha ne tegyél hűtőbe

Tudtad, hogy a hűtőgépbe téve bizonyos zöldségek és gyümölcsök valójában gyorsabban romlanak meg? Az alábbi hét étel esetében jobban jársz, ha nem a hűtőben tartod őket, ráadásul még egy csomó helyet is nyersz.

1. Banán. Ha a banánt hűtőbe teszed, az megzavarja az érési folyamatát, ami van, hogy már nem is áll helyre. Szegény banán…

2. Édes burgonya. Kiváló szénhidrát forrás, finom, édesen és sósan is készíthető (akár hamis csoki puding is válhat belőle). Jó, ha tartasz otthon belőle, de ha lehet, inkább ne a hűtőben. A hideg hatására a benne található keményítő (egy részéből) cukor lesz, ami rontja az ízét, állagát, hogy a nem kívánt, magasabb cukortartalomról ne is beszéljünk.

3. Paradicsom. Ettél már valaha igazán finom paradicsomot közvetlenül a hűtőből? A paradicsom a hűtőben veszít az ízéből és állagra is megpuhul.

4. Alma. Akárcsak a paradicsom esetében, romlik az állaga, veszít az ízéből. A hűvös pince rendben van, de hűtő már sok neki. Ha viszont enni hidegen szereted, akkor fogyasztás előtt tedd be egy fél órára.

5. Hagyma. Ha a fonnyadt hagyma a kedvenced és szereted, ha az egész hűtő hagyma szagú, beleértve a többi ételt is, akkor a hagyma máris mehet a hűtőbe. Egyébként viszont inkább papírzacskóba tedd és egy hűvös, sötét szekrényben tárold, ha szeretnéd, hogy a lehető legtovább elálljon.

6. Avokádó. Akárcsak a banán esetében, a hűtés „kikapcsolja” az avokádó érlelő enzimjeit. Ha azt szeretnéd, hogy magától legyen belőle guacamole, akkor oké, de egyébként jobban jársz, ha nem rakod hűtőbe.

7. Kávé. A közhiedelemmel ellentétben, a kávét legjobb szobahőmérsékleten tárolni, hogy a kávészemekben lévő természetes olajok aktiválni tudják intenzív aromáját, ráadásul a hűtőben a kávészemek átveszik a többi étel szagát is. Savanyú káposztás kávé? Nem finom.

És mi a helyzet a fehérjeporokkal?

A fehérjeport végképp felesleges hűtőbe tenni, különösen mivel a ki és berakáskor keletkező pára miatt még nedvesség is jut majd bele, ami rontja a szavatosságát. Akkor jársz a legjobban, ha száraz, sötét helyen tárolod kedvenc fehérjédet, és óvod a nedvességtől. Ezért is célszerű olyan port vásárolnod, amely megfelelően visszazárható, csavaros tetejű dobozban van, mert így gyakorlatilag légmentesen lezárhatod, és biztos lehetsz benne, hogy nem jut bele a nedvesség, azaz hosszú ideig eltartható lesz (akár a lejárati idő végéig, ha úgy alakul).

A Naturize teljesen száraz por, ezért a barna rizshez hasonlóan, felbontást követően is hosszú ideig eltartható, miközben semmilyen adalékot vagy tartósítószert nem tartalmaz. Persze a legjobban akkor jársz, ha minden nap fogyasztod (de edzésnapokon mindenképp), így sem a szavatossággal sem a fehérjebevitellel nem lesz problémád. :)

www.rizsfeherje.hu

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog