A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Terhesség, szoptatás

Amikor az ember babát vár, a világ legtermészetesebb dolga, hogy még jobban odafigyel egészségére, minden - vélt vagy valóban - káros ételt igyekszik kerülni, és úgy általában megadja magának mindazt, amire csak a baba egészsége érdekében szüksége van. Persze az a legjobb, ha mindig, minden élethelyzetben figyelünk magunkra, kerüljük a stresszt, csak fehérje dús, egészséges, adalékmentes élelmiszereket fogyasztunk, de terhesség alatt ez a minimum, amit tehetünk.

A baba egészsége azonban saját egészségünkkel kezdődik, fizikálisan és mentálisan is, a gyermekvárás időszakában pedig különösen nem fogyókúrára, hanem tudatos, egészséges életmódra van szükség. Jó zsírokra, minőségi szénhidrátokra és persze a nélkülözhetetlen fehérjére (ilyenkor még nagyobb mennyiségben). Beszéljünk egy kicsit ez utóbbiról! 

A napi fehérjebevitelnek általában is legalább fele normál táplálékokból kell, hogy származzon és nincs ez másként ilyenkor sem. Figyelni kell azonban arra is, hogy milyen egyéb dolgok vannak a fehérje mellett, azaz hiába fehérje dús valami, ha mellette rossz (cukros, gyors) szénhidrátokat, rossz zsírokat és főként mesterséges adalékokat, színezékeket, tartósítószereket (és ki tudja még mit) is tartalmaz. Ráadásul a magzat fejlődése – akárcsak az edzés – többlet fehérje bevitelét is indokolja, hiszen míg edzésnél saját (izom)tömegünket akarjuk növelni, várandósság során a születendő babáét, nem beszélve azokról az élettani folyamatokról, melyekhez az esszenciális aminosavakat mindenképp be kell vinni. Ha pedig az ember úgy érzi, hogy normál ételekből már nem tudja biztosítani a szükséges fehérjét (főleg túl sok szénhidrátbevitel, és az azt kísérő, túlzott hízás nélkül), akkor jelentenek ismét hasznos megoldást a fehérjeporok.

Na de melyiket is válaszd?

Olyat biztosan ne, amelyikre eleve rá van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt nem fogyasztható, de az ökölszabály itt is igaz: minél természetesebbet, minél kevésbé feldolgozottat, minél kevesebb összetevőset. Legyen teljes értékű (azaz tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat), de az allergén anyagoktól, felesleges édesítőktől, adalékoktól, állományjavítóktól mentes.

Ne érezd rosszul magad, ha az edzőtermek polcain sorakozó, mesterséges kinézetű, hatalmas izmú testépítőkkel hirdetett porok fogyasztására nem visz rá a lélek, bármennyire tudod is, hogy kell a plusz fehérje.

Igen, már megint hazabeszélünk, de a jó hír és a lényeg, hogy van megoldás! A Naturize ugyanis valamennyi szempontnak megfelel, amit ilyenkor biztosan elvársz egy fehérjeportól, hisz épp azért jött létre, hogy az is fogyaszthasson fehérjeport, akinek az egészsége is fontos, nem csak a külseje. A Naturize teljesen természetes, allergén anyagokat (pl. tej, laktóz, szója, glutén) nem tartalmaz és igazoltan vegyszer-, GMO- és doppingszer-mentes is. A natúr kivitel ráadásul semmi mást nem tartalmaz, kizárólag barnarizs-fehérjét. Semmilyen aroma, semmilyen édesítő, semmilyen adalék nincs benne, csak a fehérje, amire valóban szükséged van.

Ez pedig azt jelenti, hogy a fogyasztása éppolyan biztonságos, mintha egy tál rizst fogyasztanál, csak itt épp a rizs fehérjetartalma jelenik meg, koncentrált formában, minimális zsír, szénhidrát vagy keményítő mellett. Az ízesített változatok pedig szintén teljesen természetesek, és édesítőből is csak a lehető legtermészetesebb, steviát tartalmazzák (a részletes összetételt megtalálod itt, a barna rizsből készülő fehérjéről pedig itt olvashatsz).

Így tehát azon kívül, hogy valós, kiemelkedő fehérjetartalmú és igazoltan teljes értékű aminosav profilú fehérjét fogyaszthatsz, abban is biztos lehetsz, hogy sem a saját, sem a babád egészségét nem veszélyezteted, ráadásként pedig még szoptatás alatt is fogyaszthatod majd. A barnarizs-fehérje aminosav profilja egyébként közel áll az anyatejéhez, épp a biztonságos, allergén mentes mivolta miatt használják prémium babatápszerekben is.

Fontos azért megjegyeznünk, hogy aki bizonytalan, vagy bármilyen egyedi érzékenységben, betegségben szenved, az mindenképp konzultáljon szakemberrel is, mert orvosi tanácsokat nem adhatunk! Annyit viszont mondhatunk, hogy nagyon sok várandós és kismama vásárlónk van, és mindig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük. Olyan is volt, aki hónapokkal később, már újszülött, cuki babájával érkezett vissza hozzánk.

Ha tehát természetes fehérjét keresel, amit nemcsak az edzésekhez kapcsolódóan fogyaszthatsz, nézz körül itt.

Kapcsolódó cikkek:

„Mindenmentesség”

Természetesség, allergénmentesség, teljes értékűség – de mi a jó ebben neked?

Mire figyelj a rizsfehérje kiválasztásánál?

Orvosok és kiegészítők

Van-e szükség fehérjeporra?

Mennyi fehérjét is fogyassz?

TERMÉKEK/VÁSÁRLÁS

Keresés