A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire figyelj a rizsfehérje kiválasztásánál?

Mire figyelj a rizsfehérje kiválasztásánál?

Ma már nemcsak az amerikai és nyugat-európai, egészségtudatos emberek kiváltsága a természetes fehérje kiegészítés, néhány éve már idehaza és világszerte is elképesztő ütemben nő a rizsfehérje népszerűsége. Egyre többen ismerik fel, hogy ha fehérjeporról van szó, akkor érdemesebb tej-, laktóz- és gluténmentes fajtát választaniuk, hisz ez ma már nem zárja ki a teljes értékűséget, így tényleg nem sok minden szól az állati fehérjék mellett.

Természetes, hogy a rizsfehérje népszerűségének terjedésével sorra jelennek meg az újabb és újabb termékek, létjogosultságukat ma már a hagyományosan tejsavóra építő márkák sem kérdőjelezik meg. Mivel már van olyan növényi fehérje, amely teljesértékű, így az sem igaz, hogy ezek a kiegészítők legfeljebb valamilyen érzékenység esetén ajánlhatóak.
Persze mint minden élelmiszer esetében, itt is sokféle minőségű, összetételű és árú márka kapható, ezért érdemes alaposabban is megvizsgálni, hogy mire figyelj, ha - helyesen - úgy döntöttél, hogy rizsfehérjét fogyasztasz.

Rizsfehérje vs. barnarizs-fehérje
Sokszor írtunk már erről, de ez továbbra is fontos kérdés, mivel önmagában teljes értékű fehérje a barnarizs-fehérje lehet, mely csíráztatást követően, a rizsszem mindhárom részéből kerül kivonásra. Ez persze egy hosszabb, drágább előállítási folyamat, ezért is tartalmaz a legtöbb rizsfehérje sima, fehér rizsből kivont fehérjét. Viszont ennek köszönhető a teljes értékűség, azaz az összes, esszenciális aminosav jelenléte, ezért fontos, hogy a Naturize valóban barna rizsből készült, természetes, vegyszermentes eljárással. 

Tisztaság
Szintén fontos kérdés a szennyeződés-, és vegyszermentesség. A Naturize tisztasága
230 féle növényvédő szerre lett bevizsgálva, és a mért értékek nemhogy az egészségügyi határokat, de még a mérhetőség határát sem érték el, így beltartalmát tekintve gyakorlatilag egyenértékű egy bio termékkel (a részletes vizsgálati lapok a linkre kattintva).
Ha növényi fehérjét választasz, akkor különösen fontos, hogy olyan legyen, mely valós, hivatalos mérésekkel tudja igazolni biztonságosságát. Különféle vegyszereknek, magas ólom-, higany-, arzéntartalomnak semmilyen termékben nincs helye - főleg nem egy olyanban, melyet kifejezetten az egészséged miatt fogyasztasz - de az olcsóbb termékeknél sajnos gyakran megspórolják ezeket a vizsgálatokat.

Allergén mentesség
A rizsfehérje (akár fehér, akár barna) önmagában hipoallergén, azaz nem tartalmaz allergén anyagokat. A gond csak az, hogy sok gyártó aztán olyan adalékokat, összetevőket kever hozzá, melyekkel a rizsfehérje ezen, előnyös tulajdonsága elvész. Ezért ha bármilyen szójaszármazékot, nem allergén mentes növényi fehérjét, mesterséges édesítőt vagy egyéb, oda nem illő dolgot látsz az összetevők között, akkor az a fehérje már nem lesz teljesen allergén mentes, így egy igen fontos tulajdonság vész el.

Beltartalom
Minél magasabb egy fehérjepor fehérjetartalma annál jobb. Ennél csak az jobb, ha a feltüntetett érték fedi is a valóságot. Az idehaza elvégzett mérések szerint, a legtöbb fehérjeporban 10-30%-al van kevesebb fehérje, a dobozon feltüntetett értékeknél. Minél inkább ízesített, édesített egy termék, jellemzően annál nagyobb az eltérés. Ezért is érdemes a kevesebb összetevős, vagy teljesen natúr fajtákat választani.

Büszkék vagyunk a rizsfehérje növekvő népszerűségére és bízunk benne, hogy a jövőben megjelenő újabb és újabb márkák a fentiek figyelembevételével készülnek majd. Magyarország legkedveltebb növényi fehérjéjeként nekünk is fontos, hogy minél többekhez eljusson az allergénmentes kiegészítők jó híre, minél többen tapasztalják meg, hogyan is segíthetik céljaik elérését.

Mert tudod: a szervezetnek fehérjére van szüksége, nem adalékokra (főleg ha az egészséged is fontos, nemcsak a külsőd)!

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Keresés