A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Termékek Menü

Ízvariációk, összetétel

Ez rövid lesz: az ízesítetlen Naturize® verziók kizárólag 100%-ban természetes, prémium barnarizs-fehérje port tartalmaznak, miközben az ízesített verziók is teljesen természetesek, mindössze ötféle összetevővel. 

ULTRA SILK Naturize Barnarizs-fehérje Izolátum (90% fehérjetartalom) - ÚJDONSÁG! 

A barnarizs-fehérje új generációja megérkezett, de mitől is más?

Különleges előállítási technológiával sikerült minimálisra csökkenteni a rizsfehérjékre jellemző karcos, „homokszerű” jelleget. Majdnem olyan selymes mint a tejsavó, miközben továbbra is mentes annak minden ismert mellékhatásától, és az allergén anyagoktól (tej, laktóz, szója, glutén) is.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a fehérjetartalma is magasabb, garantáltan minimum 90%. Márpedig ennél magasabbat nem lehet elérni, 100%-os fehérjetartalmú fehérjepor előállítása sajnos nem lehetséges.

A Naturize Ultra Silk legfőbb előnye, hogy az egyeseket zavaró, „homokszerű” érzet minimálisra csökkent, miközben a fehérjetartalom nőtt. Ugyanakkor tudjuk, hogy sokan épp ezt a "karcosságát" szeretik a rizsfehérjének, ezért nekik továbbra is tökéletes választás a „sima” Naturize, ami a jövőben is elérhető lesz.

Az Ultra Silk legfőbb hátránya ritkasága és magas előállítási költsége, mely másfélszerese, az amúgy is a piac egyik legjobb minőségű (ezért nem a legolcsóbb) alap Naturize barnarizs-fehérjéének. Ezért ha nemcsak az egészséged, de a pénztárcád is óvod, akkor választhatod a kedvezőbb árú, nagyobb csomagokban is elérhető Naturize-t.

Természetesen mindkét változat abszolút prémium minőség, az allergén anyagoktól mentes, semmilyen adalékot, vegyszert nem tartalmaz, tej-, szója-, laktóz-, és gluténmentes, azaz az egészségedet nem veszélyezteti és még vegán is.

Átlagos tápérték adatok (a natúr változat 100 grammjára vetítve):
Fehérje: min. 90 g
Szénhidrát: 2 g (ebből cukor 1,2 g)
Zsír: 0,9 g (ebből telített 0 g)

Kcal: 376
Szavatosság: min. 18 hónap

28g/adag, 29 adag/doboz. Vásárlás és további adatok itt!

Még egy jó hír, ha nem szereted a kakaót, csak a fahéjat:
Naturize Ultra Silk barnarizs-fehérje izolátum fahéjas ízben (86% fehérjetartalom) - ÚJDONSÁG! 

Az Ultra Silk megjelenésével kerül bevezetésre a fahéjas íz is, mely egyelőre csak az új terméknél érhető el. Ahogy a fahéjas fekete csoki ízű Naturize esetében is, a fahéjas Ultra Silk is kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mindössze ötfélét.

A legfőbb eltérés, hogy kakaóport, csokit nem tartalmaz, a stevia mennyisége 25%-al csökkent, és a még finomabb, fahéjas íz érdekében természetes vanília aroma került bele.

A természetesség tehát itt sem csorbult, pedig a természetes vanília ára 15-szöröse a mesterségesének, de a Naturize mindig is természetes lesz, bármilyen új termék is jelenjen meg. Szintén fontos és hasznos tulajdonság a mindössze ötféle összetevő, hiszen tudjuk: nem az a tökéletes, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.

Átlagos tápérték adatok (100 grammra vetítve):
Fehérje: min. 86 g
Szénhidrát: 3,2 g (ebből cukor 0,6 g)
Zsír: 0,9 g (ebből telített 0 g)

Kcal: 378
Szavatosság: min. 18 hónap

28g/adag, 29 adag/doboz. Vásárlás és további adatok itt!

Naturize Barnarizs-fehérje Natúr ízben (85%-os fehérjetartalom)

Különleges eljárással, csíráztatás után, a teljes barna rizsszemből kinyert, teljes értékű, prémium barnarizs-fehérjepor izolátum. Se több, se kevesebb. 1 kg rizsfehérje por előállításához 12 kg barna rizsre van szükség, ezen kívül nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, színezéket, vegyszert, vagy tartósítószert. Nem tartalmaz tejet, tejsavót, szóját, tojást és semmilyen állati fehérjét, semmilyen allergén anyagot sem.

100%-ban glutén és aszpartam mentes, 100%-ban természetes, 100%-ban vegán.

Átlagos tápérték adatok (a natúr változat 100 grammjára vetítve):
Fehérje: min. 85 g
Szénhidrát: 3,9 g (ebből cukor 0,3 g)
Zsír: 2 g (ebből telített 0,7 g)

Kcal: 360
Szavatosság: min. 18 hónap
30g/adag, 30adag/doboz.
Vásárlás és további adatok itt!

Minden adag garantált, minimum 85% tiszta, teljes értékű fehérjét, adagonként (30g) 4 gramm glutamint és 4 gramm BCAA-t tartalmaz teljesen természetes formában (azaz nem utólagosan hozzáadott, szintetikus aminosavakat), mindezt minimális zsír, szénhidrát és nulla koleszterin mellett. Mindezek ráadásul igazoltan valós, Magyarországon is bevizsgált értékek.

A legfrissebb hazai vizsgálati eredmények is megerősítették, hogy a Naturize teljesen és garantáltan mentes mindenféle génmódosított összetevőtől, illetve valamennyi tiltott doppingszertől és stimulánstól is ( amellett, hogy vegyszer, adalék, aroma és édesítő mentes is), ami fontos eredmény élsportolók számára.

Mivel az ízesítetlen Naturize kizárólag barnarizs-fehérjeport tartalmaz, ezért – növény lévén – előfordulhatnak eltérések színben, akár ízben is, attól függően, hogy a növényt épp milyen természeti hatások (mennyi eső, napsütés) érték, pontosan mikor szedték le, stb. Sok termék esetében az állandó külső megjelenést adalékokkal, színezékekkel állítják be, az ízt jelentős édesítővel, aromával fedik el, a Naturize azonban ezektől teljesen mentes.

Ezért is kerül bevizsgálásra rendszeresen idehaza is, így minden esetben garantálható a legalább 85%-os fehérjetartalom, az idegen anyagoktól mentes minőség, a teljes értékű aminosav profil és a teljesen hipoallergén jelleg.

Az ajánlott fehérjemennyiségekről itt olvashatsz bővebben, arról pedig, hogy mikor a legjobb fogyasztani, itt találsz részletes információkat.

Növények esetében fel szokott még merülni a fitinsav tartalom. A fitinsav jellemzően 0,2 és 1,7 g/100 g között mozog az élelmiszerekben, pl. a babfélékben magasabb, 1,6-1,7 g ennek az értéke, de még ez sem jár semmilyen negatív következménnyel. 6-8 gramm feletti fitinsavtartalomnál merül fel a fogyasztás korlátozása, érzékenység esetén, de ez a mennyiség viszonylag kevés növényben található meg. A Naturize fitinsav tartalma viszont mindössze 0,79 g/100g, azaz gyakorlatilag elhanyagolható.

A barnarizs-fehérje azért is kiváló választás, mert teljesen hipoallergén, azaz semmilyen allergiás reakciót nem okoz, gyakorlatilag bárki által fogyasztható. Talán meggyőző érv, hogy pl. a babatápszerekben található fehérjetartalom is jellemzően rizsfehérje szokott
lenni, épp a hipoallergén jelleg, és a teljes értékű, anyatejhez hasonló aminosav profil miatt.

Ha pedig a nehézfémektől tartanál, akkor se aggódj. A Naturize beltartalma - prémium fehérjepor lévén - többszörösen is bevizsgálásra kerül. Egyrészt a gyártási folyamat során is ellenőrzik a nem kívánt anyagok jelenlétét, majd pedig a készterméket is többszörösen ellenőrzik. Ezt követően idehaza is bevizsgálásra kerül, a Foodanalytica Kft által elvégzett vizsgálatok pedig egyértelműen alátámasztották, hogy mind a vegyszerek, mind pedig a nehézfémek jelenléte szempontjából, a Naturize gyakorlatilag a bio termékekkel egyenrangú. A legtöbb esetben a benne lévő mennyiségek nem is kimutathatóak, a mérhető értékek pedig az egészségügyi határértékek tizedét sem érik el. Mivel a világ valamennyi termőföldjében természetesen fordulnak elő a nehézfémek, soha, semmilyen, földben termő, természetes növény nehézfémtartalma nem lesz nulla, de ez nem jelenti azt, hogy akkor tartanod kellene a növényektől, és örökre lemondanod például a zöldségfogyasztásról.
A többszörös bevizsgálás mellett azért is érdemes valóban prémium, kimagasló minőségű barnarizs-fehérjét választani és adott esetben megfizetni a minimális felárát, mert így garantálható, hogy ténylegesen vegyszer- és nehézfém mentesnek tekinthető terméket fogyasztasz, melyben a nem kívánt anyagok mennyisége közel nulla, vagyis jóval alacsonyabb, mint például egy - szintén ártalmatlan - uborka vagy paradicsom esetében.


Fahéjas fekete csoki ízű Naturize barnarizs-fehérje
(80% fehérje)

Ha ragaszkodsz hozzá , hogy fehérjéd ne csak természetes, hanem ízes, finom édes is legyen, akkor az ízesített Naturize révén már számodra is van olyan megoldás, amely valóban, 100%-ban természetes, és tényleg csak a legszükségesebbeket tartalmazza ahhoz, hogy ne csak hatásában, de ízében is élmény legyen fogyasztani.

Az ízesített Naturize mindössze 5 féle, 100%-ban természetes, valódi, összetevőből áll:

 • A fehérjetartalmat természetesen a már jól ismert Naturize barnarizs-fehérje biztosítja, mely 85% feletti fehérjetartalmával, teljes értékű aminosav profiljával továbbra is az egyik legtisztább, legmagasabb minőségű fehérjepor, ami csak kapható.
 • UTZ kakaópor: természetes, zsírszegény kakaópor valódi kakaóbabból, amely UTZ tanúsítvánnyal rendelkezik. Az UTZ (amely a maják nyelvéből ered és azt jelenti „jó”) biztosítja, hogy a kakaó kiváló minőségű, nyomonkövethető, fenntartható forrásból származik. Az UTZ tanúsítvány igazolja, hogy a kakaót társadalmilag felelősségteljes módon termesztették, olyan gazdaságokban, ahol a termelők különös gonddal óvják a természetet és a helyi közösségeket.
   
 • Ceyloni fahéj: nagy tisztaságú, valódi fahéj. Az egyik legjobb természetes ízesítőszer, amely még egy kevés édességérzetet is biztosít. A fahéjnak számtalan jótékony hatása ismert, ráadásul nagyon jól harmonizál a barnarizs-fehérjével is, és mivel természetes, továbbra sem kell mesterséges, természetazonos aromákkal rontani (ízesíteni) a terméket.
   
 • Stevia levél kivonat: gyakorlatilag az egyetlen, valóban természetes, kalóriamentes, a cukornál jóval édesebb édesítőszer. Persze ha lehet, az édesítőszereket továbbra is érdemes kerülni, de ha már fogyasztasz, akkor valószínűleg a Steviával jársz a legjobban (nem véletlenül az egyik legdrágább édesítő). A Naturize ráadásul csak egész keveset tartalmaz belőle, kb. harmadát, mint a jellemzően agyonédesített, émelyítő ízű fehérjeporok. Épp csak annyit, hogy az ízét kiérezni nem fogod, de mégis elegendő édességet ad, ami vélhetően a legfőbb szempont, amiért valaki ízesített fehérjét választ.
   
 • Himalája só: a só fontos szerepet tölt be szervezetünk megfelelő működésében, pótlása különösen fontos a jelentős izzadással járó sporttevékenységek során. A Naturize csak egészen csekély mennyiséget tartalmaz belőle (adagonként kevesebb, mint 0,1 grammot), de az ízeket így is harmonikusabbá teszi és némileg segít a sóveszteséget is pótolni. Természetesen ebből sem akármilyet tartalmaz a Naturize, a jellegzetes, rózsaszínű Himalája só tisztább, karakteresebb ízű, így még kevesebbre van belőle szükség, azaz nem kell tartanod tőle, hogy sok sót vinnél be. 100 gramm (bő 3 adag) Naturize esetében is csak tized grammokban mérhető mennyiségről beszélhetünk.

Átlagos tápérték adatok 100g/1 adag (30g) termékben: Energia: 378 kcal (1597 kJ)/ 113 kcal (479 kJ), Zsír: 3,4g/1g, amelyből telített zsírsavak 0,4g/0,1g, Szénhidrát: 4,2g/1,3g, amelyből cukrok 0,6g/0,2g, Fehérje 80g/24g, Só 0,3g/0,1g.
Szavatosság: min. 18 hónap
30g/adag, 30 adag/doboz.
Vásárlás és további adatok itt!

Mi az, amit az ízesített Naturize sem tartalmaz?

 • Az ízesített Naturize sem tartalmaz semmilyen felesleges adalékot, tartósítószert, semmilyen állagjavítót, aromát, egyszóval - a fentieken kívül - semmit.
 • Nem tartalmaz tejet, laktózt és glutént sem.
 • Nem tartalmaz szóját és szójalecitint sem.
 • Nem tartalmaz stimulánsokat, doppingszereket és GMO összetevőt sem.

Mi továbbra is a "mindenmentes", eredeti Naturize-t imádjuk, de el kell ismerni, hogy a fahéjas fekete csoki nagyon finom, talán az egyik legfinomabb, teljesen természetes fehérjepor. Ha rizstejbe kevered el, akkor az már tényleg a fehérjedús desszert kategóriájába esik.

De milyen ízű a teljesen natúr, ízesítés és édesítőmentes Naturize? 

Ha valódi természetességről, íz, édesítő és adalék mentességről beszélünk, akkor biztosan nem az íz élmény merül fel elsőként. Ettől függetlenül a Naturize® barnarizs-fehérje viszonylag semleges, az ízesítetlen fehérjék közül talán a legharmonikusabb ízű. Mivel a valódi természetességben hiszünk, első számú választásunk a teljesen natúr, aroma és édesítőmentes verzió. A táplálék kiegészítőket  amúgy sem az ízük miatt fogyasztjuk, így ha fehérjebevitelről van szó, akkor sokkal fontosabb a beltartalom, mint az íz. A natúr kivitel ráadásul sokkal szélesebb körben felhasználható, úgy ízesíted, ahogy szeretnéd. Fogyaszthatod simán vízzel; ízesítheted mézzel, kakaóval vagy fahéjjal; keverheted rizstejbe, zabtejbe, mandulatejbe vagy gyümölcslébe; turmixolhatod bármilyen gyümölccsel (banánnal, eperrel, áfonyával, szederrel), de készíthetsz vele pizza- vagy palacsintatésztát is, a lehetőségek száma tényleg végtelen.

Miközben pedig a különböző ízesítési lehetőségeken töröd a fejed, egyet sose feledj: ha fehérjeporról van szó, akkor inkább az ízben köss kompromisszumot, sose a beltartalomban!

Persze ha hozzászoktál a tejsavók agyonédesített ízéhez, akkor elsőre "üresnek" tűnhet a natúr íz, de meglátod, 1-2 héten belül megszereted majd és még kívánni is fogod. Ráadásul minél semlegesebb az íz, annál nehezebb ráunni is.

Az adalékokkal felturbózott fehérjeporok után szokatlan lehet még a kicsit porosabb, természetes, „krétásabb” textúra, ami a barnarizs-fehérje magasabb rost és ásványi anyag tartalma miatt van (és amit az ULTRA SILK verzió esetében mára sikerült kiküszöbölni). Ez a tulajdonság azonban élettanilag jó dolog (és sokan kifejezetten ezt a jelleget szeretik), mivel a rostok segítik a bélműködést, a fehérje így könnyebben halad, nem indul rothadásnak a belekben, ami a tejsavók puffasztó hatásának egyik legfőbb oka. A rost viszont nem tud a vízben úgy feloldódni mint a cukor, ezért is tud a barnarizs-fehérje könnyebben leülepedni bekeverés után, ha pár percig állni hagyod. Ez persze könnyedén kezelhető volna adalékanyagok és stabilizálók hozzáadásával (mint ahogy azt a legtöbb termék esetében teszik is), de a Naturize® ilyesmiket nem tartalmaz.

A natúr, ízesítetlen verzió előnyei:

 • a legsokoldalúbban felhasználható, kedved szerint ízesítheted, sós és édes ételekhez is hozzáadhatod. Kattintsd ide a legjobb ízesítési tippekért!
 • nem unod meg az ízét,
 • ennek a legmagasabb a fehérje tartalma, hisz minden egyéb összetevő a fehérjétől veszi el a helyet,
 • kiválóan elkeveredik, nem csomósodik, shaker sem kell hozzá, akár egy pohár hideg vízben is könnyen elkeverhető,

Mit tartalmaz a legtöbb, ma kapható fehérjepor?

Nézzük meg egy népszerű tejsavó fehérje összetevői listáját:

Protein Matrix Comprised Of (Whey Protein Concentrate [Milk], Whey Protein Isolate [Milk], Calcium Caseinate [Milk], Micellar Casein [Milk], Milk Protein Isolate [Milk], And Egg Albumin [Egg]), Glutamine Peptides [Wheat], Richmix Sunflower Powder Consisting Of (Sunflower Oil, Corn Syrup Solids, Sodium Caseinate [Milk], Mono- & Diglycerides, Dipotassium Phosphate, Tricalcium Phosphate, Lecithin [Soy], And Tocopherols), Dutch Processed Cocoa Powder, Polydextrose, Natural & Artificial Flavors [Soy & Milk], Nutrisperse MCT Powder Consisting Of (Medium Chain Triglycerides, Non-Fat Dry Milk, Disodium Phosphate, And Silicon Dioxide), Cellulose Gum, Sucralose, Acesulfame Potassium, A²Zorb (Papain And Bromelain).

Biztos mindegyiknek meg van a célja és szerepe, de nem érzed ezt kicsit soknak és főleg ellenőrizhetetlennek? Nem csoda, ha eddig tartottál tőlük, ráadásul ezek azok az összetevők, amiket a gyár saját bevallása szerint tesz bele.

Persze ez mind az egészségre ártalmatlan, máskülönben hogy is kerülhetne bele, nem igaz? Egy biztos, abból még senkinek sem lett baja, hogy nem fogyasztott rendszeresen édesítőket, stabilizáló anyagokat, állag és íz javítókat.

Hacsak nem vagy a tejsavó gyárak által szponzorált, profi testépítő, azt javasoljuk, hogy kétszer is gondold meg a csoda összetevők fogyasztását, és ha mégis tejsavót választasz, olvass utána alaposan az összetételnek és csak a legmegbízhatóbb márkákat válaszd!

FONTOS: a Naturize® fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet! A Naturize® fogyasztása az emberi szervezet fehérjeszükségletének egészséges kiegészítését szolgálja, nem alkalmas semmilyen betegség megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására! Bár a Naturize® nem tartalmaz allergén anyagokat, mesterséges összetevőket, ezért fogyasztása gyakorlatilag bárki számára biztonságos, ha bármilyen egészségügyi problémád, egyéni érzékenységed vagy kételyed volna, használata előtt mindenképp egyeztess orvosoddal is!

Ajánlott cikkeink:

Van-e szükség fehérjeporra?

Miért is olyan fontos a fehérjefogyasztás

Az esszenciális aminosavakról

Mennyi fehérjét fogyassz

A három legjobb időpont a fehérjefogyasztásra

Sportolsz, de tartasz a fehérjepor fogyasztástól?