A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Igaz-e, hogy a tej élet, erő, egészség vagy a tudomány már előrébb jár

Igaz-e, hogy a tej élet, erő, egészség vagy a tudomány már előrébb jár Aki a 80-as években már élt, jól emlékszik a „tej: élet, erő, egészség" szlogenre. A tejipar mindig is megtette ami tőle telt, olyannyira, hogy ez a mondat még ma, 40 évvel később is erősen él a fejekben. Megosztó téma a tejtermékeké, többször is foglalkoztunk vele, és nem titok, hogy azok táborát erősítjük, akik szerint inkább kerülni kell a fogyasztásukat.

A Dívány cikkében több aspektusra is kitérnek a tej egészségességét illetően, és arról még nincs is szó benne, hogy a mai, boltokban kapható, nagyüzemi tejek beltartalma egészen más, mint a vidéki, házi tejeké. A cikk szerint „Néhány kutatás súlyosabb betegségek kialakulásával is összefüggésbe hozza a tejfogyasztást: a japán Jamanasi Egyetem szakemberei szerint a tej és tejtermékek fogyasztása növeli a prosztatarák és a méhtestrák kifejlődésének kockázatát. Mások a szív- és érrendszeri betegségek magasabb kockázatára hívják fel a figyelmet a túlzásba vitt tejfogyasztás esetén, melynek oka a tehéntej magas zsír- és cukortartalma.”

A Nyersiker cikke is alaposan körbejárja a témát, és még szigorúbban fogalmaz. „Az első és legfontosabb leszögezendő tény, hogy a tehéntej fogyasztása az egyik legtermészetellenesebb dolog modern társadalmunkban. Tömören összefoglalva, a tejfogyasztás (amikor tejfogyasztásról beszélek, nem csak a pohárba töltött folyékony tejcsire gondolok, hanem mindenféle tejszármazékra: sajt (a laktózmentes is), joghurt, tejszín, túró, vaj, tejhab, tejkrém, sűrített tej, tejpor, tejfehérje, és az összes termék, amik ezeket tartalmazzák) rákot, csontritkulást, elhízást, problémás bőrt, erős nyákképzést, emésztési zavarokat okoz, hozzájárul az autoimmun betegségek kialakuláshoz, az idő előtti öregedéshez, továbbá máj- és veseelégtelenségekhez, valamint tele van mindenféle antibiotikummal, hormonnal. S ha ez még nem lenne elég, nézzük, hogyan leszünk a zsírszegény tej áldozatai. Az élelmezési marketing kihasználja az emberi hiszékenységet, ugyanis ha rá van írva valami a dobozra, annak úgy is kell lennie. 2% zsírtartamú tej. Mivel ez tömegre vonatkozik, nem pedig az össz kalóriamennyiség százalékos lebontására, könnyen félre lehet vezetni a vásárlót.
 
100 g teljes tej 60 kcal. Ez 88.3 g víz, 0.7 g szilárd anyag, 4.5 g szénhidrát, 3.2 g fehérje és 3.3 g zsír. Mivel 100 g tejben 3.3 g zsír van, ezért írhatják rá a dobozra, hogy 3% zsírtartalmú. Viszont ha a kalóriatartalom szerinti lebontást vizsgáljuk, ez azt jelenti, hogy közel 50%-a a tejben található energiának zsírból származik. (100 g tejben 60 kcal van és ebből 29.7 kcal zsírból tevődik ki.) Tehát a teljes tej a 3% helyett valójában közel 50%, a 2%-os tej 35%, az 1% zsírtartalmúnak feltüntetett 20% és a zsírmentes tej, 100 grammonkénti 0.7 g zsírral valójában 2% zsírt tartalmaz.”
 
Persze, ha az embernek egyáltalán nincs semmilyen érzékenysége (sem tej, sem laktóz), nem tapasztalja, hogy a tej(termék) túlságosan megfekszi a gyomrát, puffasztja, hasmenést okoz, akkor nem lesz nagy baj egy-egy tejeskávéból, sajtos vagy tejfölös ételből, de a mennyiséget akkor is érdemes csökkenteni.

Mi a kiegészítők, azaz a fehérjeporok piacán vagyunk otthon, ez ügyben pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a tejsavót, a tej erősen koncentrált formáját, jobb kerülni. Hiszen van már olyan fehérjepor, mely az ismert mellékhatások nélkül nyújtja ugyanazt a hatást, és a később kialakuló allergiáktól sem kell tartani.

Az allergén fehérjeporok akkor sem tesznek jót egészségünknek, ha egyes vélemények szerint azok egy kicsit jobban hasznosulnak. Mert a független, vaktesztes kutatások nem találtak különbséget a tejsavó és a csíráztatott barnarizs-fehérje (mint amilyen a Naturize) izomépítő hatása között. A Naturize teljesértékűségét pedig az idehaza elvégzett, labortesztek is megerősítették. A Naturize-ban mindegyik esszenciális aminosav megtalálható, egyiknek sem túl alacsony a mértéke. Ráadásként pedig minden aminosav természetes formában található meg benne, így az akár 90%-os fehérjetartalom is valós érték, nem pedig egy glicinnel feljavított, beállított szám (ezt a trükköt sajnos sok cég alkalmazza, kimutatni pedig csak aminosav profil vizsgálattal lehet).

A 90%-os ultra silk Naturize átlagosan 30%-al több fehérjét tartalmaz a legtöbb tejsavó, 70% körüli értékéhez képest, így rögtön más megvilágításba kerül az ár-érték arány is.

Persze mindenki maga dönti el, hogy mit tesz, vagy épp miről mond le egészsége érdekében. Ha imádod a tej valamely formáját, akkor nem muszáj teljesen lemondanod róla, csak a mennyiséget érdemes csökkenteni. Ha viszont pusztán a beltartalom miatt választanád őket, akkor jobban jársz az allergénmentes, növényi alternatívákkal, a fehérjepornál mindenképp.
 
A Naturize már hatféle változatban kapható, mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljesértékű és vegán. Van még kérdés? Ha igen, írd meg nekünk! :)
 
Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk neked!
www.rizsfeherje.hu

Légy egyike annak sok ezer, egészségtudatos embernek, amatőr és profi sportolónak, akik élvezik a Naturize természetes, adalékmentes, teljes értékű aminosav profilját, tökéletesen tiszta fehérjetartalmát. Mert szervezetednek fehérjére van szüksége, nem adalékokra.

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Keresés