A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Az íz kérdése

A legtisztább, legmagasabb fehérjetartalmú, kizárólag barnarizs-fehérjét tartalmazó, natúr változatok mellett a Naturize már háromféle ízben is elérhető: fahéjas fekete csoki, vaníliás és fahéjas ízekben, kizárólag természetes összetevőkkel. A részleteket megtalálod az összetétel fül alatt.

De milyen ízű a teljesen natúr, ízesítés és édesítőmentes Naturize? 

Ha valódi természetességről, íz, édesítő és adalék mentességről beszélünk, akkor nem a gyümölcsös, vagy épp csokis íz élmény merül fel elsőként. Ettől függetlenül a natúr Naturize® barnarizs-fehérje is semleges, az ízesítetlen fehérjék közül talán a legharmonikusabb ízű. Mi a valódi természetességben hiszünk - legalább egy kiegészítő esetében ne adalékokat, aromákat és felesleges összetevőket fogyasszunk - ezért első számú választásunk a teljesen natúr, aroma és édesítőmentes verzió.
Hisz a táplálék kiegészítőket alapvetően nem az ízük miatt fogyasztjuk, így ha fehérjebevitelről van szó, akkor sokkal fontosabb a beltartalom, mint az íz.

A natúr kivitel ráadásul sokkal szélesebb körben felhasználható, úgy ízesítheted, ahogy csak szeretnéd. Fogyaszthatod simán vízzel; ízesítheted mézzel, kakaóval vagy fahéjjal; keverheted rizstejbe, zabtejbe, mandulatejbe vagy gyümölcslébe; turmixolhatod bármilyen gyümölccsel (banánnal, eperrel, áfonyával, szederrel), de készíthetsz vele pizza- vagy palacsintatésztát is, még sós ételekbe is teheted, a lehetőségek száma tényleg végtelen.

Persze ha hozzászoktál a tejsavók agyonédesített ízéhez, akkor elsőre "üresnek" tűnhet a natúr íz, de meglátod, 1-2 héten belül megszereted majd és még kívánni is fogod. Ráadásul minél semlegesebb az íz, annál nehezebb ráunni is.

Az adalékokkal felturbózott fehérjeporok után szokatlan lehet még az enyhén porosabb, természetes, „krétásabb” textúra, ami a barnarizs-fehérje magasabb rost és ásványi anyag tartalma miatt van (és ami az ULTRA SILK verziók esetében már tényleg minimális). Ez a tulajdonság azonban élettanilag jó dolog (és sokan kifejezetten szeretik is), mivel a rostok segítik a bélműködést, a fehérje így könnyebben emésztődik, nem indul rothadásnak a belekben, ami a tejsavók puffasztó hatásának egyik legfőbb oka. A rost viszont nem tud a vízben úgy feloldódni, mint a cukor, ezért is tud a barnarizs-fehérje könnyebben leülepedni bekeverés után, ha pár percig állni hagyod.

Ez persze könnyedén kezelhető volna különféle adalékanyagok és stabilizálók hozzáadásával (mint ahogy azt a legtöbb termék esetében teszik is), de a Naturize® ilyesmiket nem tartalmaz.

Ízbeli eltérések

A Naturize egyik fő előnye és különlegessége (a teljes értékűség mellett), hogy ne mcsak 100%-ban természetes, de még allergén mentes is. Márpedig ez a párosítás nagyon megköti a gyártó kezét azügyben, hogy mi kerülhet bele.
Egy természetes termékben - m
esterséges adalékok hiányában - előfordulhatnak kisebb változások ízben, színben is. Ahhoz, hogy mindig tökéletesen egyforma legyen minden doboz Naturize, a természetességet kellene feladni, no meg a kiemelkedő fehérjetartalmat, hisz az adalékok mind a fehérjétől veszik el a helyet. Mint ahogy nincs két egyforma ízű uborka vagy paradicsom sem, a kisebb eltérések nálunk is természetesek. Persze arra törekszünk, ho
gy mindig lehető legfinomabb, legtökéletesebb fehérjét kapd tőlünk, de a természet szereti a változatosságot, és hogy jönnénk mi ahhoz, hogy ezt felülbíráljuk? :)
Ami viszont mindig állandó, az a teljes értékű, garantált fehérjetartalmú, allergénmentes beltartalom. Bármi is történjen, ebből nem engedünk.

A natúr, ízesítetlen verzió előnyei:

  • a legsokoldalúbban felhasználható, ízesíthető, sós és édes ételekhez is hozzáadható. Kattintsd ide a legjobb ízesítési tippekért!
  • nem unod meg az ízét,
  • legmagasabb fehérjetartalmú (hisz minden egyéb összetevő a fehérjétől veszi el a helyet),
  • kiválóan elkeverhető, még shaker sem kell hozzá

Miközben pedig a különböző ízesítési lehetőségeken töröd a fejed, egyet sose feledj: ha fehérjeporról van szó, akkor inkább az ízben köss kompromisszumot, sose a beltartalomban!

Kapcsolódó cikkek:

Ízesített vagy natúr fehérjeport? 4 fő szempont!

Változatos íz, ízesítetlen fehérjével?

Szerethet-e mindenki?

Szól még bármi az állati fehérjeporok mellett?

TERMÉKEK/VÁSÁRLÁS

Keresés