A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Az íz kérdése

Bár a fehérjeporokat nem ízük, hanem beltartalmuk miatt fogyasztjuk (éppúgy, mint mondjuk a vitaminokat), azért gyakran merül még fel az íz kérdése. Senki sem szeret olyat fogyasztani hosszú távon, ami nem ízlik neki, akkor sem, ha a cél - a jobb forma, jobb egészség - érdekében ez indokolt is volna. Ezért is jó hír - hiába valljuk, hogy kiegészítők esetében a beltartalomra kell koncentrálni - hogy a legtisztább, legmagasabb fehérjetartalmú, kizárólag barnarizs-fehérjét tartalmazó, natúr változatok mellett, a Naturize már négyféle ízben is elérhető: fahéjas fekete csoki, vanília, fahéj és sós karamell ízben, továbbra is kizárólag természetes összetevőkkel. A részleteket megtalálod az összetétel fül alatt, ízesítési és recept ötleteinket pedig a receptek fül alatt.

Kijelenthetjük, hogy a Naturize - natúr és ízesített verziókban is - talán a legfinomabb allergén mentes (tej-, laktóz-, szója-, gluténmentes), adalékmentes, teljesen természetes fehérjepor a piacon. Mert hát bármilyen íz elérhető különféle adalékokkal, mesterséges aromákkal, csak akkor épp a természetesség, és a kiemelkedő fehérjetartalom sérül, kettő, a Naturize legfontosabb tulajdonságai közül. Van értelme fehérje helyett adalékokat fogyasztani? Akinek igen, az sok termék közül választhat, az élelmiszeriparnak már mindenféle íz előhozására vagy épp eltüntetésére meg van a megoldása, a Naturize viszont ilyesmit nem tartalmaz.

Ezért talán nem is való mindenkinek (persze nem beltartalmilag, hiszen a Naturize-t akár gyermekek is fogyaszthatják, 5 éves kortól), éppúgy, mint ahogy a barna rizs, vagy a teljes kiőrlésű kenyér is egy magasabb egészségtudatossági szintet feltételez.

Persze amikor őszintén leírjuk, hogy van, akinek elsőre szokatlan a természetes ízvilág, vagy a natúr változatok egyedi illata,  egyesek rögtön valamilyen ihatatlan, keserű, rossz ízre gondolnak, de erről szó sincs. Azért szentelünk külön menüpontot az íz kérdésének, mert azt szeretnénk, ha mindenki elégedett volna, azt kapná, amire számít, ezért biztosítjuk 100%-os garanciánkat is.

A natúr Ultra Silkek esetében van egy enyhén fűszeres utóíz, az illata pedig van, akiket a dohosságra, avasodásra emlékeztet, de természetesen semmilyen minőségi problémáról, van lejárt szavatosságról nincs szó. Minél selymesebb, minél magasabb fehérjetartalmú egy természetes, növényi fehérjepor, annál inkább megvannak ezek a jellemzők, mivel ehhez a barna rizsszemeket kicsit tovább kell áztatni azokban a természetes enzimekben, melyeket a fehérje kivonásához használnak.

Így történetesen pont a rosszabb beltartalmú, alacsonyabb fehérjetartalmú növényi fehérjéknek van "jobb" illatuk, egy minőségi fehérje esetében pedig a komplettálásra sincs szükség.

Ha tehát neked a selymesség fontosabb, akkor az Ultra Silk változatok javasoltak, ha viszont a teljesen natúr ízvilág, minimális mellékíz és semlegesebb illat mellett, akkor inkább a 80%-os csokis, vagy a 85%-os natúr, klasszikus Naturize javasolt.

Ami viszont mindegyik változat esetében igaz: még akinek elsőre szokatlan is a természetesség, a tapasztalat szerint kb. 2 heti fogyasztás után az is megszereti valamennyi verziót, még a "mindenmentes", natúrt is. Addig pedig el lehet dönteni, mi is fontosabb, a beltartalom, vagy az íz? Mert választunk-e vitamint vagy gyógyszert az íze alapján vagy inkább a hatására koncentrálunk?

De milyen ízű a teljesen natúr, ízesítés és édesítőmentes Naturize? 

Ha valódi természetességről, íz, édesítő és adalék mentességről beszélünk, akkor nem a gyümölcsös, vagy épp csokis íz élmény merül fel elsőként. Ettől függetlenül a natúr Naturize® barnarizs-fehérje is semleges, az ízesítetlen fehérjék közül talán a legharmonikusabb ízű. Mi a valódi természetességben hiszünk - legalább egy kiegészítő esetében ne adalékokat, aromákat és felesleges összetevőket fogyasszunk - ezért első számú választásunk a teljesen natúr, aroma és édesítőmentes verzió.
Hisz a táplálékkiegészítőket alapvetően nem az ízük miatt fogyasztjuk, így ha fehérjebevitelről van szó, akkor sokkal fontosabb a beltartalom, mint az íz.

További jó hír, hogy már kétféle natúr Naturize is elérhető, a 85%-os a legfinomabb, a 90%-os Ultra Silk pedig a legselymesebb (és legmagasabb fehérjetartalmú) Naturize, ami valaha volt. Így mindenki megtalálhatja maga számára az ideális verziót. Ha az enyhe karcosság, porózusabb jelleg nem zavar, akkor válaszd a 85%-os változatot, ha pedig inkább az érzet a fontos, és a kiemelkedő fehérjetartalom, akkor a 90%-os Ultra Silket.

A natúr kivitel ráadásul sokkal szélesebb körben felhasználható, úgy ízesítheted, ahogy csak szeretnéd. Fogyaszthatod simán vízzel; ízesítheted mézzel, kakaóval vagy fahéjjal; keverheted rizstejbe, zabtejbe, mandulatejbe vagy gyümölcslébe; turmixolhatod bármilyen gyümölccsel (banánnal, eperrel, áfonyával, szederrel), de készíthetsz vele pizza- vagy palacsintatésztát is, még sós ételekbe is teheted, a lehetőségek száma tényleg végtelen.

Nagyon jó ízesítési mód még, ha az egyik Naturize-t ízesíted a másikkal. Túl édes neked a fahéjas vagy a vaníliás? Keverd össze a natúr változatokkal! Túl semleges a natúr? Ízesítsd valamelyik ízesített Natuize-zal!.

Persze aki hozzászokott a tejsavók agyonédesített ízéhez, annak elsőre "üresnek" tűnhet a natúr íz, de 1-2 héten belül az is megszereti majd, sőt, kívánni is fogja. Ráadásul minél semlegesebb az íz, annál nehezebb ráunni is.

Az adalékokkal felturbózott fehérjeporok után szokatlan lehet még az enyhén porosabb, természetes, „krétásabb” textúra, ami a barnarizs-fehérje magasabb rost és ásványi anyag tartalma miatt van (és ami az ULTRA SILK verziók esetében már tényleg minimális). Ez a tulajdonság azonban élettanilag jó dolog (és sokan kifejezetten szeretik is), mivel a rostok segítik a bélműködést, a fehérje így könnyebben emésztődik, nem indul rothadásnak a belekben, ami a tejsavók puffasztó hatásának egyik legfőbb oka. A rost viszont nem tud a vízben úgy feloldódni, mint a cukor, ezért is tud a barnarizs-fehérje könnyebben leülepedni bekeverés után, ha pár percig állni hagyod.

Ez persze könnyedén kezelhető volna különféle adalékanyagok és stabilizálók hozzáadásával (mint ahogy azt a legtöbb termék esetében teszik is), de a Naturize® ilyesmiket nem tartalmaz.

Ízbeli eltérések

A Naturize egyik fő előnye és különlegessége (a teljes értékűség mellett), hogy ne m csak 100%-ban természetes, de még allergén mentes is. Márpedig ez a párosítás nagyon megköti a gyártó kezét azügyben, hogy mi kerülhet bele.
Egy természetes termékben - m
esterséges adalékok hiányában - előfordulhatnak kisebb változások ízben, színben is. Ahhoz, hogy mindig tökéletesen egyforma legyen minden doboz Naturize, a természetességet kellene feladni, no meg a kiemelkedő fehérjetartalmat, hisz az adalékok mind a fehérjétől veszik el a helyet. Mint ahogy nincs két egyforma ízű uborka vagy paradicsom sem, a kisebb eltérések nálunk is természetesek. Persze arra törekszünk, ho
gy mindig lehető legfinomabb, legtökéletesebb fehérjét kapd tőlünk, de a természet szereti a változatosságot, és hogy jönnénk mi ahhoz, hogy ezt felülbíráljuk? :)

Ami viszont mindig állandó, az a teljes értékű, garantált fehérjetartalmú, allergénmentes beltartalom. Bármi is történjen, ebből nem engedünk.

A natúr, ízesítetlen verzió előnyei:

  • a legsokoldalúbban felhasználható, ízesíthető, sós és édes ételekhez is hozzáadható. Kattints ide a legjobb ízesítési tippekért!
  • nem unod meg az ízét,
  • legmagasabb fehérjetartalmú (hisz minden egyéb összetevő a fehérjétől veszi el a helyet),
  • kiválóan elkeverhető, még shaker sem kell hozzá

Miközben pedig a különböző ízesítési lehetőségeken töröd a fejed, egyet sose feledj: ha fehérjeporról van szó, akkor inkább az ízben köss kompromisszumot, sose a beltartalomban!

Ízesítési és receptötletekért nézz körül itt!

Kapcsolódó cikkek:

Ízesített vagy natúr fehérjeport? 4 fő szempont!

Változatos íz, ízesítetlen fehérjével?

Szerethet-e mindenki?

Szól még bármi az állati fehérjeporok mellett?

TERMÉKEK/VÁSÁRLÁS

Keresés