A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Superfoodok Junior termékeinkben - nem csak fehérje, gyerekeknek

Superfoodok Junior termékeinkben - nem csak fehérje, gyerekeknek Már biztosan tudod, hogy a csoki torta ízű Sport Junior Plus után nemrég megjelent a vaníliás piskóta ízű Junior Plus is. De nem csak ízekben van különbség, mert míg a Sport Junior Plus 13 féle superfooddal és 42% fehérjével készül, addig a Junior Plus kevesebb, 6 féle superfooddal, de több, 51% fehérjével.

A kevesebb összetevővel persze az is volt a célunk, hogy azoknak a fiataloknak is legyen alternatíva, akiknek szokatlan volna az egyébként finomra őrölt chia mag jelenléte, vagy az - egyébként semmilyen ízbeli változást nem okozó, de olykor zöld színű - spirulina felfedezhetősége. Nem szeretnénk, ha valaki pusztán az íz vagy a megjelenés miatt maradna le az egyébként szuper beltartalmú Junior shake-ekről.

No, de mik is ezek, a már sokat említett „superfoodok”?
Kattints a képre a folytatáshoz!

A Junior termékek is a már ismert, és elismert, önmagában is teljes értékű Naturize barnarizs-fehérjére épülnek, azonban a további összetevők miatt mégis többek, mint "pusztán" magas fehérjetartalmú, teljes értékű, allergénektől mentes fehérjeporok. A fő különbséget pedig ezek, a superfoodnak hívott összetevők jelentik, melyek mindegyike kizárólag azért került a termékekbe, hogy jobbá, egészségesebbé, komplettebbé tegyék azokat.

Nálunk nem találsz az állagot, megjelenést, vagy eltarthatóságot javító, de egyébként felesleges, fehérjetartalmat csökkentő összetevőket, mint ahogy semmilyen mesterséges összetevőt sem.

Ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy a superfood nem egy egzakt meghatározás, és önmagában nem jelent semmit. Sok termék esetében ez a fogalom kizárólag marketing célokat szolgál.
Ha viszont lenne pontos meghatározása, ha mindenki csak úgy és akkor használná, ahogy és amikor annak valódi tartalma is van, akkor a superfood olyan élelmiszert jelentene, melyben több, koncentráltabb a hasznos, egészséges tápanyag (pl. vitamin, nyomelem, vagy mondjuk meghatározott zsírsavak), mint egy szimpla élelmiszerben.

Igazi superfood, vagy akár hiperfood pedig akkor jön létre, amikor ezek a superfoodok dúsításra kerülnek, például csíráztatással és fermentálással.

Vegyük például a barnarizst, vagy a rizskorpát, melyek önmagukban is hasznos, fontos tápanyagokat tartalmaznak. Ezekből az esetünkben úgy lesz valódi superfood, hogy a szabadalmaztatott csíráztatási és fermentálási folyamatot követően a tápanyag tartalmuk az eredeti szint többszörösére nő. De ugyanez igaz a Junior termékekben lévő quinoa lisztre vagy a Sport Juniorban lévő kenderkorpa, feketekömény lisztre is.

A csíráztatás során megjelenő tápanyagokat a növények eredetileg saját fejlődésükhöz "tartalékolják" (így normál állapotukban alig tudjuk hasznosítani őket), és a csíráztatás során azért kezdik el termelni őket, hogy növekedni tudjanak. Ha ezt a folyamatot a megfelelő időben állítjuk le (tápanyagcsúcsok figyelése, átlagosan 48 óra után), akkor a tápanyag szint épp maximális lesz, a növény nem kezdi el maga felhasználni az extra tápanyagokat.
Így lehetséges az, hogy nemcsak superfood, hanem egyenesen hiperfood jön létre, ami dúsított superfoodot jelent. Az egyébként is tápanyagokban dús élelmiszer hasznos beltartalma az eredeti négy-ötszörésére dúsul. Itt egy cikkünk erről, némileg bővebben.

 

Több, mint fehérje, gyerekeknek

A Sport Juniorban több, ismert superfood is található, ilyen a chia (ez is őrölve, hogy hasznosuljon is), a spirulina, az acerola vagy a vörös áfonya. A hiperfoodok (csíráztatással és fermentálással dúsított superfoodok) közül pedig a barna rizskorpa, a földimandula liszt, a sárga lenmag liszt, kendermag liszt és a köles korpa. Ezeket együttesen Naturize Sportrost formulaként találod meg termékünkben.

A legfontosabb hiperfoodokat a Junior Plus is tartalmazza, a barnarizs lisztet, a rizskorpát, földimandula lisztet, quiona lisztet és a lenmag lisztet, de az acerola sem maradt ki belőle. Ezeket pedig Naturize Juniorost formulaként találod a Junior Plus termékünkben.

Földimandula – nem mandula, nem mogyoró, nem allergén, de a fáraók kincseként is ismerték
Mindkét termék összetevői közt feltűnik a földimandula, mely más néven tigernuts vagy tigris mogyoróként is ismert, és ami fontos, hogy semmi köze a mogyorófélékhez, vagy a mandulához, így az ezekhez kapcsolódó allergiákhoz sem.

Ez a fűfélék családjába tartozó növény, melynek a gumóját használjuk és fogyasztjuk táplálkozási, olykor még gyógyászati célokból is. Túlélő élelmi anyagként is ismert, mert tápanyagokban annyira gazdag, hogy már kis adagja (30 gr/nap) is képes volna az ember mindennapi tápanyag szükségletének jelentős részét fedezni.


Hány éves kortól ihat a gyerek fehérjeport?

Mivel minden termékünkre igaz, hogy kizárólag növényi, allergénektől mentes összete4vőket tartalmaznak, ráadásul 100%-ban természetesek is, gyakorlatilag bárki által fogyaszthatóak. Gyerekeknek mi már 5 éves kortól már bátran ajánljuk, ha nem kiegyensúlyozott az étrendjük, főleg cukros, szénhidrátos ételeket fogyasztanak, akkor hasznos egy olyan kiegészítő, ami finom, és a szükséges fehérjét is biztosítja nekik.

Mennyi fehérjét igyon a gyermek?

Számukra igazából csak az adagolás változik, általában 10 kilogrammonkénti testsúlyhoz 5 gramm Juniort (vagy más Naturize termékünket) ajánlunk. Azaz egy 30 kg-os gyerek számára 15 g Naturize Juniort, vagy Naturize fehérjét érdemes elkeverni másfél dl növényi tejben, de persze a folyadék, annak mennyisége ízlés szerint változhat.

Próbáld ki mindkét Junior termékünket, melyek már akciós, vegyes csomagban is elérhetőek. Aztán írd meg nekünk, hogy melyik jött be a legjobban!

A Naturize Sport Junior Plus és az új, Junior Plus mellett a Naturize már hatféle változatban kapható, mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljes értékű és még vegán is.

Mind a Sport Junior Plus, mind pedig a Junior Plus természetes formában tartalmazza a fehérjét, a rostokat, a vitaminokat (többek között vasat és C-vitamint) és a nyomelemeket is.
Kattints a linkekre és fedezd fel őket!

Van még kérdésed? Ha igen, írd meg nekünk! :)


Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!
www.rizsfeherje.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés