A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Most vágsz bele, vagy majd hétfőn?

Most vágsz bele, vagy majd hétfőn? 30 fok ide vagy oda, a szeptember újra itt van, és ha te is ráléptél a több mozgással (és jobb táplálkozással) járó útra, tapasztalhattad, hogy az edzőtermekben, sportpályákon is jóval többen vannak, mint pár hete.

Sokaknak tényleg a „naptár” adja a motivációt, ők azok, akik majd hétfőtől, szeptembertől, vagy januártól kezdik az életmódváltást (edzést, fogyókúrát). Úgy érzik, az a pár napnyi, hétnyi, hónapnyi halogatás ad majd erőt nekik, de lehet, hogy csak a lelkiismeretet segít megnyugtatni, a feszítő érzést elnyomni, hogy valamit most már tenni kellene. Persze sokaknál a jobb forma még mindig inkább esztétikai kérdés, mintsem egészségügyi, de végül úgysem számít, hogy mi adta meg a végső lökést az embernek, hogy belevágjon.
Folytatáshoz kattints a képre.
A jobb forma, jobb egészség felé vezető úton két fontos mérföldkő van. Az egyik, amikor az elhatározást követően ténylegesen belekezdünk. A másik talán még ennél is nehezebb, pedig ezen múlik minden eredmény, ezen buknak el a legtöbben. Ez pedig a kitartás. A pont, amikor nem adjuk fel. Amikor eljutunk oda, hogy az újonnan kialakított rutin szokássá válik. Már nem falunk be mindent gondolkodás nélkül, amit megkívánunk, nem opcionális többé a sport, nem csak akkor megyünk, amikor semmi jobb nem akad.
Mindez a mindennapjaink részévé válik, akárcsak a tisztálkodás, hiszen arra is jut idő mindig, nem opcionális. Senki sem meséli komoly arccal, hogy a héten sem volt időm mosakodni…

Van, aki szerint 21 nap kell a szokások kialakításához, van, aki szerint kicsit több, de az biztos, hogy jóval kevesebb idő, mint amennyi ideig élvezhetjük a pozitív hatásaikat.

És hogy mik is volnának ezek a szokások? Sokszor írtunk már róluk, de röviden nézzük meg ismét a legfontosabbakat.

Rendszeres mozgás, legalább egy aktív séta. Ez utóbbiból minden napra jusson, de a keményebb edzésekből is jó, ha van legalább 3-4 egy héten. Edzőtermi vagy szabadtéri, súlyzós vagy saját súlyos, vagy pár kilométer futás. És ha ez soknak hangzik, gondolj bele: még aki heti ötször edz, alkalmanként bő egy órát, az is csak kb. 5-6 órát tölt sporttal a heti 168-ból. Azaz a teljes hét alig több, mint 3%-át, és akkor már egy igen sportos emberről beszélünk.
Egyébként, ha izomtömeget, formás alakot szeretnél és zsírt veszíteni, akkor a leghatékonyabb az intenzív súlyzós edzés, nem a kardiózás.

Jobb étrend, több fehérje, kalóriák követése - ez még a mozgásnál is fontosabb. Persze önmagában az is nagy előrelépés, ha a cukros, zsíros szénhidrátok (egy részét) fehérjével helyettesíted. Ha eddig egyáltalán nem figyeltél erre, ez is jelentős eredményeket hozhat. Például a reggeli cukros tejeskávé helyett egy egészséges Naturize fehérjeturmix.

Egyébként pedig több zöldségre, több rostra, kevesebb feldolgozott élelmiszerre van szükség. Ne igyál kalóriát (cukros üdítők, gyümölcslevek), csökkentsd a fehér szénhidrátok mennyiségét (lisztes, cukros ételek). Ha pedig eggyel tovább mész, kövesd a napi kalóriamennyiséget, igazítsd céljaidhoz, és figyelj a napi fehérjebevitelre is, hogy meglegyen a 1,5-2 g testtömeg kilogrammonként (130, akár 200g per nap). A mennyiségek követésében, naplózásában kiváló applikációk segítenek, például a yazio, ami még ingyenes is.

Ha pedig a napi fehérjemennyiség beviteléhez fehérjeport is fogyasztasz, akkor ügyelj rá, hogy természetes, adalékoktól, allergénektől mentes fajta legyen. Az éppolyan élelmiszer, mint amit amúgy is fogyasztasz, csak épp olyan alternatíva, melynek sokkal magasabb a fehérjetartalma, mint a normál élelmiszereknek (és a legtöbbnél sokkal tisztább is).

A címben felmerülő kérdésre az a válaszunk, hogy ne hétfőtől kezdj el bármit is, hanem most. Felesleges halogatni, túl sokat gondolkozni rajta, mert annak csak további halogatás lesz a vége, lehet bele sem vágsz. Ne félj semmitől, ne foglalkozz semmi mással, csak kezdj el mozogni, és alakítsd át az étrended. Először kicsit, aztán egyre jobban. Amint jönnek az eredmények, jön a további motiváció is.

A csodaszerekre pedig ne várj, mert az összes "szuper diéta" semmi másra nem épül, mint egy alacsony kalóriabevitelre, amit csoda termékekkel próbálnak elfedni. És működnek is, csakhogy a gyors eredmények hosszú távon sohasem fenntarthatóak, így jön a visszahízás, a jojó, a motiváció teljes eltűnése.

Életmódváltás, fenntartható, apró lépések. Erre van szükség. No meg egy jó fehérjeporra, hogy haza is beszéljünk kicsit, mert az erősíti az elköteleződést, csökkenti az édesség iránti vágyat, és még az izomtömeget is táplálja, ami a formás alak alapja.


A Naturize már hatféle változatban kapható, natúr és ízesített is elérhető, ráadásul mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljesértékű és még vegán is. Van még kérdés? Ha igen, írd meg nekünk! :)

www.rizsfeherje.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés