A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Célkitűzések és tudomány, csodaszerek, Naturize közösség

Célkitűzések és tudomány, csodaszerek, Naturize közösség A héten már tényleg folytatódhat a megszokott menetrend, de semmi gond, hisz ez jó dolog! Mert mi is a megszokott menterend? Hát amit magunknak kialakítunk. Ezért alakítsuk úgy, hogy az a legjobban szolgálja céljainkat, bármik is legyenek azok. Mindig van lehetőség a változásra, az új szokások kialakítására, sohasem késő elkezdeni valami mást, vagy épp olyat, melyről már régóta tudod, hogy bele kellene vágnod. De lássuk, mit mond erről a tudomány!
Célkitűzések, fogadalmak
Egy átfogó kutatás azt találta, hogy az újévi fogadalmakat az emberek 25%-a mindössze 1 hétig tudja tartani, további 50% pedig egy hónapig. Mindössze 25%, akiknél valóban szokássá válik az, amit elhatároztak, és évekig tartani is tudják. De mik is az okok e mögött?

A fogadalom mindössze egy önszántunkból meghozott elhatározás, hiába tesszük meg, az még nem válik szokássá. Abban, hogy szokássá váljon, segít, ha magára a folyamatra koncentrálunk, nem pedig a végeredményre. Például ne az legyen a cél, hogy leadjunk 10 kilót, vagy kockás legyen a hasunk, hanem, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be minden nap, kerüljük a cukrot, eddzünk heti háromszor, együnk több fehérjét. Mindezek eredménye úgyis a formásabb alak lesz, ami amúgy a célkitűzés lett volna.

Másrészt bármi is a cél, nagyobb sikerrel jutunk el oda, ha maga az út, vagyis az előbb említett folyamat jóleső, szórakoztató vagy könnyű. Ideális esetben mindhárom – mondja a tudomány. Hogy elinduljunk, elhatározásra aztán pedig végrehajtásra van szükség. Szokásokat kell kialakítanunk, és azok megtartásában az segít leginkább, ha azt látjuk, hogy az erőfeszítéseinknek eredménye van.

Koncentráljunk tehát a folyamatra, az eredmények - mintegy melléhatásként - úgyis megjelennek, ezzel pedig megjutalmaznak minket, és a szokás kialakul. A fejünkben összeáll a kép, hogy ha ezt teszem – például kevesebb kalóriát viszek be, és több fehérjét eszek – akkor fogyni fogok, zsírt veszíteni, formásodni. Amikor pedig pár hét, hónap után a tükörbe nézünk, a erőfeszítések eredménye megadja a motivációt is a folytatáshoz, a szokás pedig, a tudósok szerint 21-90 napon belül, kialakul.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az edzés ezután könnyebb lesz, vagy ne lenne olyan, amikor nagyon szeretnénk mindenfélét összeenni. De amikor az egészségtudatos életmódod szokássá válik, egyszerűen már nem kell erővel rávenni magunkat, hogy a fentieket csináljuk. Az erőfeszítések maguktól értetődőek lesznek, éppúgy mint az, hogy minden nap felöltözünk vagy megfürdünk.

Mindenki tisztában van vele, hogy az edzés hasznos dolog, hogy telezabálni magunkat zsíros, cukros dolgokkal (hosszú távon) nem használ nekünk, de a legtöbben, mégsem eszerint élnek. A titok, hogy az egészséges életmódot a személyiségünk részévé tegyük. "Én egy olyan ember vagyok, aki sportol, aki odafigyel rá mennyit és főleg mit eszik."

Ha mindez az identitásunk része lesz, akkor sokkal könnyebb kitartanunk mellette. És a tudomány azt is igazolta, hogy nem kell félni attól sem, ha becsúszik egy-egy rosszabb nap, finom falat, lustálkodás, mert ha időben visszatérünk a megfelelő életmódhoz, akkor a kisebb kilengések nem befolyásolják a szokás kialakulásának időigényét. Nem kell tehát stresszezni, belefér a karácsonyi vacsora és a szülinapi torta is. Egy-egy étkezés nem jelent semmit, a hosszú távban rejlik a titok, úgy alakul ki és marad velünk a szokás.

Csodaszerek
Ígérhetnénk mi is csodákat, csodaszereket, de sohasem volt célunk becsapni senkit. Ha szeretnél jobb formába kerülni, izmosodni, vagy épp zsírt veszíteni, fogyni, akkor a titok két fő dologban rejlik: kevesebb kalória bevitel és több mozgás, több fehérje. A kiegészítők pedig „csak” kiegészítők, abban segítenek, hogy a folyamat gyorsabb, fenntarthatóbb, hatékonyabb legyen. Az alakformálási célokhoz pedig a fehérje kiegészítő a leghasznosabb, amit csak ehetsz, mivel a fehérje az a makro tápanyag, melyre minden egészséges, formásító étrendnek épülnie kell.

Ha fogyni szeretnél, egy egészséges, allergénektől, adalékoktól mentes fehérjepor segíthet a legtöbbet, de nem azért, mert az valamiféle mágikus fogyasztószer volna. Hanem azért, mert egyrészt kiválthatsz vele egy-egy kisebb étkezést, de a nagyobbak közt is kevésbé leszel éhes. Másrészt építhetsz a fehérje termikus hatására, harmadrészt pedig az izomtömeged is védi, ha amúgy kevesebbet eszel.

A Naturize pedig még vegán is, két natúr termékünk kizárólag prémium barnarizs-fehérjét tartalmaz, semmi mást. Így termékeink közt biztosan megtalálod a neked valót még akkor is, ha speciális étrendet követsz, vagy valamilyen érzékenységed van. Azt pedig nem kell hangsúlyoznunk, hogy allergén anyagokat, mesterséges adalékokat akkor sem javasolt fogyasztani, ha egyébként (rövid távon) nem érzed negatív hatásukat, vagy amúgy semmilyen (tudvalevő) érzékenységed nincs.

Naturize közösség
Cikkeinkkel, és főként termékeinkkel azt segítjük, hogy az egészséges életmód, az allergénmentes fehérje kiegészítés útjára lépj. Ha a Naturize fogyasztók széles táborához tartozol, akkor biztos lehetsz benne, hogy a céljaidat segítő, allergénektől mentes, teljes értékű, természetes fehérje kiegészítőt tőlünk fogod megkapni. Itt senkinél sem merül fel az a tévhit, hogy egy növényi fehérje sohasem lehet teljes értékű vagy hogy izomépítéshez a tejsavó bármivel is jobb volna. Itt senki sem mosolyog meg azért, mert neked az egészséged is fontos, nemcsak a külsőd.

Ha döntöttél, akkor jól döntöttél, ahogy az elmúlt nyolc évben, úgy a jövőben is számíthatsz ránk. Meglévő, és hamarosan érkező új termékeink kapcsán is mindig biztos lehetsz a kimagasló minőségben, természetességben és allergén anyag mentességben.
 
Köszönjük, hogy idén is velünk vagy, ha pedig még csak ismerkedsz termékeinkkel, nézz körül itt!


Még egyszer sikerekben és fehérjében gazdag, boldog új évet kívánunk!
www.rizsfeherje.hu

Keresés