A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Menü

Egy módszer, ha szeretnél boldogabb lenni

Egy módszer, ha szeretnél boldogabb lenni Mert ha a boldogság nem is egy végcél, hanem maga az út, akkor is mindenki szeretné tudni a receptet. Az alábbiakban Neil Strauss, többszörös best seller író vonatkozó gondolatait találod, melyek a sporthoz, táplálkozáshoz is köthetőek.

Szeretnénk boldogabbak lenni? Akkor meg kell próbálnunk elengedni a (negatív, általánosító) belső történeteinket. Különösen azokat, melyekben a negatív dolgokért az embereket, vagy körülményeinket hibáztatjuk. Mert nem láthatjuk igazi valójukban a dolgokat, ha makacsul ragaszkodunk saját történetünkhöz és az alapján értelmezzük, hogy miért is hatnak ránk negatívan.

Életünkre, párkapcsolatainkra nézve is károsak ezek a berögződött történetek, melyeket azonban könnyen fülön csíphetünk. Ha szoktál olyat mondani, hogy "te/ő soha...", "te/ő mindig..." vagy egyéb abszolutizmust, az egy jó jel, hogy nem a valóság, hanem egy berögzült történet van a fejedben, az adott személlyel/dologgal kapcsolatban. Mert szinte senki sem csinál valamit "mindig" vagy "soha", és az emberek sem mindig "ilyenek" vagy "olyanok", csak az adott, belső történetünk szerint, ami alapján ezt belelátjuk ("A Józsi mindig elkésik" Biztos? Akkor sohasem ült még vonaton?). És ezek a történetek gyakrabban negatívak, így nemcsak nem valóságosak, hanem még károsan is hatnak ránk.

Ugyanígy káros, berögzült történeteket tudsz beazonosítani magadban, ha gyakran mondod az alábbiakat: "senki sem törődik vele", "nem tudok beilleszkedni", "mindenki..., csak én nem", "senki sem elég jó nekem", "nem vagyok elég jó", stb. Mind, mind abszolutizmusok és ha ragaszkodsz hozzájuk, nehéz lesz szabadulni tőlük.

Ugyanilyen abszolutizmus a táplálkozásban, sportban, amikor elhiteted magaddal, hogy te "sohasem tudsz lefogyni", hogy "nincs akaraterőd", hogy "nem jó a genetikád", vagy hogy "nincs időd".

A megoldás?
Trenírozd magad arra, hogy keresd az ellenpéldákat belső történeteidre. Példát, amikor az illető mégis másként cselekedett, amikor neked mégis sikerült, amikor más, hasonló helyzetben, mégis megcsinálta.
Vagy ami még jobb, ha arra trenírozod magad, hogy egyáltalán ne is legyenek ilyen belső mantráid, és ne láss bele a dolgokba olyan mintákat, melyek nem is léteznek.

A jobb forma, jobb emberi kapcsolatok, jobb emberré válás és így a boldogabb élet érdekében engedjük el a hamis, negatív történeteinket és keressük a pozitív ellenpéldákat.
www.rizsfeherje.hu

 

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Keresés