A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

Ha nem érdekel a kockás has…

Ha nem érdekel a kockás has…

Múltkori cikkünkben arról írtunk, hogy nem érdemes semmit sem a genetikára fogni, mert bár teljesen egyértelmű, hogy nem vagyunk egyformák, az alap adottságaink, alkatunk eltérő (sőt, még az is, hogy ugyanaz az étel ajánlott vagy épp kerülendő-e), attól még mindenki képes igen jó formába kerülni, izmosan szálkássá válni, vagy akár kockás hasat formálni, ha igazán akarja.                                

De mi van akkor, ha téged nem érdekel a kockás has, az izmos alkat, azt mondod, nem akarsz Chippendale táncos vagy fitnesz modell lenni, nem készülsz versenyre, forgatásra és fotózásra sem. Miért figyelj oda ez esetben is?

                

Sokaknak inkább célja, hogy ne legyenek elhízva, ne legyenek puhányak, és ha nem is kockás a hasuk, azért jól nézzenek ki nyáron is, ne csak télikabátban. Az alapvető étrend ebben az esetben sem változik, ha nem is nélkülözöd napokig a pékárukat, cukros ételeket, tejtermékeket, akkor is kerüld őket, amikor csak tudod, illetve korlátozd mennyiségüket. Ha pedig eszel belőlük, inkább azokon a napokon tedd, amikor sportolsz, vagy többet fogsz mozogni.

Jó ha tudod, hogy azoknak, akik valóban fitnesz modell külsővel rendelkeznek, a napját igencsak meghatározza a táplálkozás. Kívülről könnyű azt hinni, hogy milyen szerencsés alkatúak, azonban a valóságban szigorúan, szinte percre pontosan beosztott diétán élnek, előre tudják, hogy az adott napon, héten pontosan mit és mikor fognak enni. Nem a büfében találnak majd valami harapnivalót, ha megéheznek, hanem jellemzően kora reggel kelnek, szépen dobozokba porciózzák az adott napi étkezéseket, és viszik is magukkal. Hidd el, ha te is így táplálkoznál, igen látványos eredményeket érnél el.

Persze most mondhatod, hogy úgy könnyű (pedig nem az), meg hát kinek van erre ideje, de az, hogy ők így táplálkoznak, és extrém módon odafigyelnek, téged ne arra ösztönözzön, hogy eleve feladod, és egyáltalán nem figyelsz oda. Azért is jó ismerned a szervezet működésének részleteit, a különböző tápanyagok hatását, mert ha a profik étrendjének csak egy „lebutított”, egyszerűbb változatát követed, akkor is igen szép eredményeket érhetsz el anélkül, hogy valóban az egész napod az ételek körül forogna, vagy valamiféle vállalhatatlan mennyiségű időt kellene a főzésre fordítanod.

Miért figyelj tehát az alapvető tanácsokra, tudnivalókra mindenképp?

Mert bár az elhízás sokak szemében inkább esztétikai kérdés, valójában legalább annyira egészségügyi is. Mondhatja az ember, hogy őt nem érdekli a súlya, „jól” érzi magát 10-20-30 kiló felesleggel is, és még ha ez egy darabig igaz is lehet, 40-50 éves kor felett már biztosan megjelennek az egészségügyi következmények is.

Nem véletlen persze, hogy a külalak az egészség elé kerül manapság, hisz a külső azonnal szembeötlő, az egészség meg amolyan magánügy. Amíg nem érezzükaz egészség hiányát, addig természetesnek vesszük, miközben a szép testért mégiscsak meg kell dolgozni.

Sajnos azonban attól, hogy valami nem látszik, még nem jelenti azt, hogy nincs. Ugyanazok a rossz ételek táplálják a belsőt is, melyek kívülről elrontják az alakot. Ha pedig kívülről nem néz ki jól a hatásuk, akkor biztos lehetsz benne, hogy belülről sem használnak, a külsőd pedig szoros összefüggésben van a belső szervek egészséges működésével is.

Nem kell tehát a modell alkat, szuper, ha anélkül is jól érzed magad a bőrödben. Ahhoz azonban, hogy ez hosszú távon is így maradjon és tényleg egészséges legyél, mindenképp oda kell figyelned a táplálkozásra, főként a napi, szükséges fehérjére, mely minden egészséges étrend alapját kell, hogy jelentse.

Céljaidtól függetlenül tehát a legfontosabb a fehérjebevitel, a cukros, lisztes ételeket pedig jobb kerülni (sőt, ha lehet a tejtermékeket is), mert egészséged biztosan meghálálja majd. A mozgásra is főként az egészséged miatt van szükség, nem kell tartanod tőle - még súlyzós edzés esetén sem - hogy váratlanul túl izmos leszel, ha az amúgy nem célod. Ha rendszeresen sportolsz, az erőnléted, keringésed, anyagcseréd is biztosan jobb lesz, ráadásul, ha szeretsz enni, akkor a mozgás és a nagyobb izomtömeg révén többet is ehetsz majd, a zsírosodás veszélye nélkül.

Ha pedig a napi fehérjebevitel kiegészítéséhez fehérjeport is fogyasztasz, akkor az mindenképp teljesen természetes, adalékmentes fajta legyen, hisz a kiegészítőt kifejezetten a jobb alak és a jobb egészség érdekében iszod, amihez a rengeteg adalék biztosan nem tesz hozzá.

Ha az étrendedre odafigyelsz, rendszeresen mozogsz, akkor el fogod érni természetes formádat túlzott önsanyargatás nélkül is. Ha nem is lesz kockás hasad, azért jól fogsz kinézni, és a legfőbb, hogy egészséges is leszel.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Akcióink 90%-át csak itt hirdetjük meg, ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés