A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

A legfrissebb hírek Amerikából – egészség és fehérje

A legfrissebb hírek Amerikából – egészség és fehérje

Márciusban ért véget az amerikai Natural Products Expo West Kaliforniában, ahol a világ minden tájáról érkező kiállítók mutatták be legújabb, egészségtudatos termékeiket, azaz mindent, ami természetes, bio vagy bármilyen módon kötődik az egészséges életmódhoz.

Minden évben érdekes trendek figyelhetők meg kint, ami nekünk, magyaroknak azért is érdekes, mert előre láthatjuk, mik is fognak hamarosan megjelenni a hazai üzletek polcain. Az persze egyértelmű, hogy az egészségtudatos táplálkozás mindenhol előretör, egyre többen ismerik fel, hogy egészségüket, jó formájukat csakis úgy őrizhetik meg, ha odafigyelnek rá mit esznek.

Bár mindig vannak divatirányzatok is, melyek nem tartanak tovább pár évnél, azért a hosszú távú irányvonal egyértelmű: a táplálkozás alapját jelentse a fehérje, a cukrok/glutén/tejtermékek mennyiségét pedig érdemes minél inkább lecsökkenteni. A beltartalmat illetően nem minden élelmiszerből éri meg a bio verziót fogyasztani, azonban minden esetben törekedni kell minél kevesebb összetevős, kevésbé feldolgozott, kevésbé adalékolt termékeket választani.
 
Előretörnek a különböző szeletek (köztük természetesen a fehérjeszeletek), a kókusz alapú termékek (különösen a kókuszvíz) és sok formában jelenik meg a chia is, de ami évek óta egyértelmű meghatározója minden egészséges étrendnek, az a fehérje.
 
Fehérjebevitel – egyáltalán nem csak „gyúrósoknak”
 
A legnagyobb különbség abban van, hogy míg idehaza sokan kötik a fehérjefogyasztást (különösen a magas fehérjetartalmú élelmiszerek, kiegészítők fogyasztását) a nagy izmokkal rendelkező testépítőkhöz, addig tőlünk nyugatabbra már egyáltalán nem csak ők vannak a fehérjefogyasztás fókuszában. Aki utánaolvas a fehérjék szerepének, élettani fontosságának, az tudja, hogy a szervezet megfelelő működéséhez szükséges, esszenciális aminosavakat mindenkinek kívülről kell bevinnie, ezért a fehérjebevitelre azoknak is figyelniük kell, akik nem, vagy csak hobbiszerűen sportolnak.
 
Akik rendszeresen olvassák
cikkeinket
, azoknak persze nem újdonság, hogy miért is kell figyelniük a fehérjebevitelre, mint ahogy az sem, hogy még a fehérje kiegészítők sem csak testépítők vagy sportolók számára hasznosak.

Szintén megfigyelhető, hogy a fehérje kiegészítőkön belül jelentős a hipoallergén, növényi fajták előretörése, melyek népszerűsége Amerikában kb. háromszor akkora mértékben növekszik, mint az állati kiegészítőké. Igaz, ez sem olyan meglepő, hisz a legújabb, növényi fehérjék - mint amilyen a csíráztatott barna rizs fehérje is - már nemcsak allergén mentesek, ezért bárki által fogyaszthatók, hanem teljes értékűek is, izomépítő hatásukban az állati fehérjékkel egyenértékűek, ezért kevés érv szól már ellenük.

Ami pedig szintén jó hír, hogy míg sok termékre várni kell, mire Magyarországon is megjelenik, addig a minőségi, teljes értékű és teljesen természetes barna rizs fehérje már idehaza is
elérhető.


Ha vannak is múló trendek, az biztos, hogy az egészséges táplálkozás, a szervezet számára mindig is nélkülözhetetlen fehérjebevitel nem tartozik ezek közé, mint ahogy (a minőségi fajták megjelenésével) már a növényi fehérjefogyasztás sem egy múló divat, amit azok tudnak leginkább, akik már megtapasztalták a tejalapú kiegészítők némely jellemző mellékhatását.

www.rizsfeherje.hu

Tudj meg többet a Naturize-ról itt:

Miért épp a barna rizs?

Mi a gond a tejsavóval?

Mi a helyzet, ha sportolsz?

Mit is tartalmaz és hogyan készül?

100% pénzvisszafizetési garancia,

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés