A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiszta fehérje (akkor is, ha nem sportolsz).

A fáraók kincse - földimandula Junior termékeinkben (nem allergén!)

A fáraók kincse - földimandula Junior termékeinkben (nem allergén!) Mióta csak Junior termékeink megjelentek, azon vagyunk, hogy minél többekhez eljusson hírük, és minél többen megtudják, mit tartalmaznak, mitől is olyan különlegesek, és miért ajánlottak minden fiatalnak (sőt, idősebbnek is).

Az összetevőket bemutató sorozatunk keretében nézzük meg az egyik legszuperebb összetevőt, mely mindkét Junior termékben megtalálható. Ez pedig nem más, mint a földimandula, mely nem csak azért különleges, mert valójában nem is mandula, így nem is merülnek fel a mogyorófélékhez kapcsolható allergiák, érzékenységek. A földimandulát már az ősi Egyiptomban is fogyasztották, és tartották oly nagy becsben, hogy a fáraók kincse elnevezéssel is illették.

De mi az a földi mandula?
Folytatáshoz kattints a képre!

A fűfélék családjába tartozó növény, melynek a gumóját használjuk és fogyasztjuk táplálkozási, olykor még gyógyászati célokból is. Más néven tigernuts-nak, vagyis tigrismogyorónak is nevezik, de ahogy nem mandula, úgy nem is mogyoró (nem allergén). Túlélő élelmi anyagként is ismert, mivel kis adagja (30 gr/nap) is képes az ember mindennapi tápanyag szükségletének jelentős részét fedezni.

Földimandula - superfood a Naturize Junior termékekben

A földi mandula reneszánsza nem is olyan rég kezdődött, amikor Amerikában és Európában is egyre többen kezdtek odafigyelni az egészségtudatos táplálkozásra. Miután a növény termésének beltartalma és tulajdonságai megfelelnek a mai modern, funkcionális élelmiszer irányzatoknak, egyre több étrendhez, diétához ajánlják. Jelentőségét jelzi, hogy 2015-ben az USA-ban a 7 legegészségesebb táplálék közé választották az ABC televízió értékelésében („Tigernuts selected as one of the 7 health foods for 2015 on  ABC  Eyewitness News”).

A földi mandula igen kedvező fehérje és aminosav összetétellel, ideális olajsav spektrummal rendelkezik, miközben magnézium és kálium forrás is, mindez alacsony kalóriaérték mellett, glutén, tej-, dió-, mogyoró- és GMO-mentes formában.

 

Csíráztatás, fermentálás - Naturize Junior superfood összetevők


Persze a Junior termékekbe a földi mandula sem csak szimplán, őrölve kerül bele, hanem a többi összetevőhöz hasonlóan, a lehető legjobb formájában, csíráztatást, fermentálást követően. Így erre a superfoodra is igaz, hogy a létrejövő, koncentrált forma miatt már-már a hiperfoodok közé sorolható. És persze finom is, mert bár a Junior termékekbe szuper beltartalma miatt került bele, azért ízben, állagban is tökéletesen illik egy ilyen, szupershake-be.

Naturize Junior fogyasztási tippek - fehérje és vitaminok fiataloknak, természetes formában

Már a fejlesztés során tudtuk, hogy mivel fiataloknak készül, nagy hangsúlyt kell fektetnünk az ízre is, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez sikerült is. Ettől függetlenül bárki, ízlése szerint módosíthat rajta azáltal, hogy milyen és mennyi folyadékban is keveri el. Az alap receptünk szerint (ahogy nekünk a legjobban ízlik, és persze ahogy a legédesebb is), hideg (Bridge) rizstejet javaslunk, 10 grammnyi Juniorhoz 1 dl-t. Ugyanakkor az édessége könnyen csökkenthető, ha vízzel hígítjuk a növényi tejet, vagy ha mondjuk cukormentes kókusz-, mandulatejet használunk alapként.

Érdemes mindegyikkel kipróbálni (és azt használni, amelyik önmagában is bejön), mert más-más ízt adnak, de garantáljuk, hogy mindegyik finom, csokis, kakaós lesz, zavaró mellékízek nélkül.

Az adagolást illetően pedig 10 kg-nyi testtömegenként 5 grammnyi Junior Plus-t javaslunk, azaz könnyen kiszámolható, hogy ha 30-35 grammot, azaz emelt mennyiséget használunk, akkor felnőtteknek is tökéletes, funkcionális ital készíthető belőle. Így az idősebbek is profitálhatnak a Junior összetevőiből, fantasztikus beltartalmából, már amíg a nekik szóló termékek meg nem érkeznek ;)
Egészségünkre!


A Naturize Junior termékek mellett a Naturize barnarizs-fehérje már hatféle változatban kapható, mindegyik tejmentes, gluténmentes, természetes, teljesértékű és még vegán is. Van még kérdés? Ha igen, írd meg nekünk! :)
 

Egészségben és fehérjében gazdag, szép napot kívánunk!
www.rizsfeherje.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés