A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Bezár
Termékek Menü
0

A nagy összehasonlítás, avagy 12 érv a barna rizs fehérje mellett

A nagy összehasonlítás, avagy 12 érv a barna rizs fehérje mellett

Hulljon le a lepel arról a már többször idézett, független vizsgálatról, mely olyan eredménnyel zárult, melyre még a növényi fehérjék hívői sem számítottak. A vizsgálatok előtt az volt az általános vélekedés, hogy bár a növényi fehérjék jó alternatívát jelentenek a tej/laktózérzékenyek és vegánok számára, a tejsavó aminosav profilja (főként a magasabb minőségű izolátumé) és hasznosulása mindenek felett áll.

A vizsgálatok során azonban olyan eredmények születtek, melyek a legszkeptikusabb tejsavó hívőket is elgondolkodtatták. Tovább...

A Naturize® barna rizs fehérje vizsgálata során egyrészt bebizonyosodott, hogy ma már igenis lehet teljes értékű egy növényi fehérje is. A Naturize® nem csak hogy valóban tartalmazza a dobozon feltüntetett fehérje mennyiséget (garantált 80%), de valóban teljes értékű növényi fehérje, azaz mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza.

Az igazán váratlan eredményeket azonban a tejsavó izolátum vizsgálata hozta: kiderült, hogy a vizsgált 17 aminosavból 12 esetében a tejsavó mutatta a gyengébb, alacsonyabb értékeket! Az alábbi táblázatban láthatod a pontos mérési eredményeket, zölddel jelölve a kedvezőbb értékeket.

Az eredmény egészen elképesztő: a fent felsorolt 12 aminosav esetében a Naturize® barna rizs fehérje eleve magasabb értékeket mutat, mint a tejsavó izolátum, mindezt az állati fehérjék ismert mellékhatásai, gyakori allergiás reakciói nélkül! A maradék öt aminosavból is csak a glicin és a triptofán esetében van jelentősebb eltérés, azonban a glicin nem esszenciális aminosav, mint ahogy a cisztin sem, azaz csak 3 esszenciális aminosav esetében mutatott jobb értékeket a tejsavó izolátum.

Ez pedig nemcsak a vegánok, tej vagy laktóz érzékenyek számára hatalmas eredmény, hanem az amúgy állati fehérjéket fogyasztóknak is. Nekik is érdemes elgondolkodniuk, hogy ha fehérje kiegészítőkről beszélünk, akkor nem járnak-e jobban egy tiszta, természetes, egészséges fehérjeforrással, melyben éppúgy meg vannak a szükséges aminosavak. A Naturize® barna rizs fehérje ráadásul kizárólag természetes aminosavakat tartalmaz, szintetikusan előállított BCAA-t vagy glutamint nem (az összetevőknél ezek az aminosavak azért vannak csak kiemelve, mert a sportolók számára különösen fontosak, de ezek sem utólagosan kerültek hozzáadásra, hanem a teljes barna rizsszemből kerültek kivonásra, természetes eljárással).

Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a vizsgált fehérjék közül egyedül a Naturize® barna rizs fehérjében volt meg valóban az a fehérje mennyiség (80%), amit a gyártó ígér. A tejsavó izolátumban - a csomagoláson feltüntetett 84% helyett - mindössze 72% volt a valós fehérje tartalom.

Az állati fehérjékben vakul hívőket persze lehet, hogy ezek az eredmények sem győzik meg, azonban most egyértelműen kiderült, hogy szólhat számos cikk a tejsavó felsőbbrendűségéről, mondhatja bárki, hogy csak az állati fehérjék a teljes értékűek, a tények ezekre az állításokra alaposan rácáfolnak. A többnyire a gyártók által terjesztett cikkek, illetve a 70-es, 80-as években készült, mára rég elavult nézetek és vizsgálatok helyett pedig jobb, ha a legfrissebb, független méréseknek hiszünk.

Ha pedig valaki továbbra is az állati kiegészítőkben hisz, akkor is jobban jár, ha állati fehérjeporát bekeveri egy minőségi barna rizs fehérjével (pl. fele-fele arányban), így a megszokott íz megmarad, a szükséges izomépítő semmit sem csökken (sőt!), de rögtön csak fele annyi nem kívánatos adalékot, és főként szükségtelen édesítőt vitt be. Így kíméli a vesét, az ízületeket és a bélrendszert is. A szervezet pedig rövid időn belül meghálálja ezt a "kis" odafigyelést.

Kívánunk mindenkinek jó egészséget és jó sportolást, fehérje kiegészítőkkel vagy azok nélkül!

Ha tetszett cikkünk, ha érdekel, hogyan lehetsz izmosabb, csinosabb, egészségesebb, vagy csak szeretnél elsőként értesülni különleges ajánlatainkról, esetleg szerdánként nyerni egy doboz Naturize-t, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt!
Ingyenes, szóval mit veszíthetsz? :)

Tartalomhoz tartozó címkék: blog